Vreme čitanja: oko 1 min.

Hobotnica mu skakala po tanjiru, a onda ga i ugušila: Doživeo srčani udar zbog čuvenog specijaliteta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovakav specijalitet poznat je pod imenom "san-nakji" koji prestavlja jelo spremljeno od živih delova oktopoda

  • 3
Srčani udar, napad Foto ilustracija: Shutterstock

Muškarac (82) iz Južne Koreje doživeo je srčani udar nakon što se ugušio sa komadom žive hobotnice.

Ovakav specijalitet poznat je pod imenom "san-nakji" i prestavlja jelo spremljeno od živih delova oktopoda.

Čovek je konzumirao ovo jelo u gradu Kvangju, a lokalna policija je ubrzo primila dojavu da se čovek davi hobotnicom. Međutim, do izlaska na teren, čovek je već doživeo srčani udar koji nije preživeo, pise CNN.

Ovo jelo se prodaje pod nazivom "živa hobotnica" ali je mekušac prvobitno ubijen, a krakovi su mu izrezani na komade. Uvek se poslužuje nakon sečenja, dok je još sveže, a kako su živci još uvek aktivni, deluje kao da se hobotnica kreće po tanjiru.

Inače, lokalni mediji su tokom godina izveštavali o više slučajeva u kojima su ljudi umrli od gušenja san-nakjijem. Najpoznatiji, nazvan "ubistvo hobotnice", zabeležen je 2012., kad je Južnokorejac osuđen na doživotni zatvor zbog navodnog ubistva svoje devojke. Međutim, on je tvrdio kako se radilo o "nesreći povezanoj sa san-nakjijem", ali je tužilac ponovo otvorio slučaj nakon što je porodica nastradale devojke otkrila da je muškarac primio 180.000 dolara novca od osiguranja za njenu smrt.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    25. oktobar 2023 | 17:41

    Ne mogu da kažem da ga žalim. Ti običaji da se jede živo biće su ogavni. Koliko životinje pate. Oduran običaj u Kini jedu mozak majmuna direktno iz glave živog.

  • 🤣🤣

    25. oktobar 2023 | 17:39

    Specijaliteti? Svašta.. kad mi dolaze gosti ima da im serviram komad drveta i zalijem kečapom i kažem vola specijalitet iz pariza

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA