Vreme čitanja: oko 2 min.

Umro dečak (4) koji je telom pokušao da zaštiti sestrice i mlađeg brata od požara: Tragedija u Australiji

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Isaku su narasla krila i sad je ponovno zajedno sa svojim mlađim bratom i sestrom"

  • 0
Požar ruka Foto-ilustracija: Pixabay, Shutterstock

Četvorogodišnji dečak, koji je pokazao neverovatnu hrabrost pokušavši da zaštiti svoje sestrice i brata od požara koji je izbio u baštenskoj kućici njihovog doma, preminuo je u bolnici, piše "Daily Mail".

Isak Mekgregor igrao se u subotu ujutru u kućici u bašti sa svojim sestrama Mejvis (6) i Ešlin (18 meseci) i svojim trogodišnjim bratom Sejdžom u njihovoj porodičnoj kući u Koriju, jugozapadno od Melburna u Australiji, kada je kauč zahvatio plamen.

Njegova majka Džasmin Bek (26) istrčala je iz kuće i pokušala da pomeri kauč i spasi svu decu. Pronašla je Isaka, svog najstarijeg sina, kako pomoću svog malenog tela pokušava da zaštiti malog brata i sestre od plamena.

Nažalost, Sejdž i Ešlin umrli su na licu mesta, a Isak i Mejvis su u kritičnom stanju prevezeni u Kraljevsku dečju bolnicu u pratnji svog oca Kejna Mekgregora. Smešteni su na intenzivnu negu s opekotinama opasnim po život na oko 80 odsto tela.

U sredu je porodični prijatelj na GoFundMe potvrdio da su Isaku "narasla krila i sad je ponovno zajedno sa svojim mlađim bratom i sestrom". Portparolka policije potvrdila je tragičnu vest.

"Uvek ćemo ga pamtiti kao pravog heroja koji je dao život pokušavajući da zaštiti svoju braću i sestre", navodi se u saopštenju.

"Svima od srca zahvaljujemo na svim donacijama i podršci. Ova zajednica je apsolutno neverovatna."

Vest o njegovoj tragičnoj smrti stigla je samo nekoliko sati pošto je njegov otac medijima rekao da ne može biti ponosniji na sina.

"Džasmin Bek je rekla, da kad je konačno pomerila kauč i zgrabila Mejvis, Isak je drugu sestru i brata stisnuo pod sebe kako ne bi izgoreli i tako je ostao dok i sam nije umro", rekao je otac u utorak.

"Oživeli su ga i odvezli u Kraljevsku dečju bolnicu u Melburnu. Zaista ne mogu da budem ponosniji na njega", rekao je otac gušeći se u suzama i dodao:

"Koji četverogodišnjak tako štiti svog malog brata i sestre?"

Otac nije bio kod kuće u vreme nesreće.

"Dok sam odlazio, Isak je dotrčao do mene, pomazio me i poljubio", rekao je.

"Sat vremena kasnije dobio sam telefonski poziv... Ne shvatam još do kraja šta se dogodilo."

Policija je saopštgila u ponedeljak popodne da detektivi iz Odeljenja za paljevine i eksplozive istražuju incident. Policijska inspektorka Ema Bartel rekla je u nedelju da su komšije pokušale da spasu decu pre nego što su hitne službe stigle.

Incident se tretira kao nesrećan slučaj.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo će biti zvuk kad se oglasi srpski Amber alert "Pronađi me"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA