Vreme čitanja: oko 2 min.

Boris Džonson dobio novi posao, ovo se nikako neće svideti Rišiju Sunaku

Vreme čitanja: oko 2 min.

U upozorenju aktuelnom britanskom premijeru, bivši lider Torijevaca rekao je da će govoriti "o svemu, od Rusije do Kine, rata u Ukrajini, kako se suočavamo sa svim tim izazovima, do ogromnih mogućnosti koje su pred nama"

  • 0
Boris Džonson Tanjug

Bivši britanski premijer Boris Džonson otkrio je da dobija sopstveni program na desničarskom TV kanalu "GB News" kao voditelj.

U video snimku objavljenom na platformi X, problematični bivši premijer je rekao da je "uzbuđen" što će se raditi za "izvanredan" novi kanal – hvaleći se da će mu emisija omogućiti da podeli svoje "neulepšane stavove" o politici, javlja "The Independent".

U upozorenju Rišiju Sunaku, bivši lider Torijevaca rekao je da će govoriti "o svemu, od Rusije do Kine, rata u Ukrajini, kako se suočavamo sa svim tim izazovima, do ogromnih mogućnosti koje su pred nama".

Iz "GB News" su saopštili da će Džonson pokrivati predstojeće izbore u Velikoj Britaniji i SAD. Bivši premijer je rekao da želi da razgovara o tome "zašto naši najbolji dani tek dolaze" i zašto veruje da ljudi "žele da vide više globalne Britanije – a ne manje".

On se pridružuje nizu bivših kolega Torijevaca – uključujući saveznika Ser Džejkoba Ris-Moga, sadašnjeg zamenika predsednika Lija Andersona i kolege iz Bregzita Najdžela Faraža – sa njihovim sopstvenim emisijama na kontroverznom kanalu.

Bivši lider Torijevaca je konstantan trn u oku premijeru Rišiju Sunaku otkako ga je njegova sopstvena stranka prošlog leta izbacila iz Dauning strita.

Boris Džonson je napao Sunakov sporazum o Bregzitu za Severnu Irsku, osudio zabranu pušenja svog naslednika, tvrdio da Dauning strit nije obezbedio oružje koje traži Ukrajina i svađao se sa vladom zbog objavljivanja njegovih WhatsApp poruka iz kovid ere.

Bivši premijer je senzacionalno dao ostavku na mesto poslanika u junu nakon što je tvrdio da je bio žrtva "lova na veštice" zbog svog skandala "Partigejt" – kada je utvrđeno da je namerno lagao parlament o svom saznanju o kršenju pravila.

Iako više ne uživa platu od 86.000 funti otkako je napustio mesto u Uksbridžu, Džonson je rekao da je obezbedio "veoma visoku šestocifrenu sumu" da bi pisao svoju nedeljnu kolumnu za "The Mail".

Lider Torijevaca je zaradio gotovo pet miliona funti tokom prošle godine - uglavnom od ogromnih honorara naplaćenih za govore na događajima u inostranstvu nakon što je izbačen iz Dauning strita.

Osim što je zaradio oko 4,2 miliona funti od govora, Džonson je u januaru sklopio ugovor sa "HarperCollins"-om od 510.000 funti da bi napisao memoare "kao niko drugi".

Nije jasno da li će Džonson nastaviti sa kolumnom za "The Mail" – u kojoj je pisao o svom psu Dilin, svađi između Elona Maska i Marka Zakerburga i njegovoj ljubavi prema siru čedar – nakon što je počeo da radi za "GB News".

Džonson je tražio savet od Vajtholove službe za nadzor imenovanja pre nego što je preuzeo posao. Savetodavni komitet za poslovna imenovanja rekao je da nema nikakve "posebne zabrinutosti" u vezi s tom ulogom.

(Telegraf.rs)

Video: Glavaš osuđen na sedam godina zatvora, godinu dana manje nego ranije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA