≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Klovn sa cvećem i balonima prišao ženi i upucao je u glavu: Tek posle 27 godina otkriven je surovi ubica

Vreme čitanja: oko 4 min.

Iako je sumnja pala na supruga, ispostavilo se da je imao alibi, ali je otkriveno i da je imao aferu s koleginicom

  • 0
Mike and Marlene Warren Foto: Privatna arhiva

Marlin Voren je 26. maja 1990. godine doručkovala sa sinom Džoom Arensom kada je on rekao da je video kako klovn prilazi njihovim ulaznim vratima, noseći korpu cveća i dva balona.

Arens se seća da je njegova majka radosno otvorila vrata doma na Floridi prihvatajući poklone i rekavši "kako je lepo", ne sluteći da će to biti njene poslednje reči.

Nekoliko sekundi kasnije, klovn je podigao pištolj i upucao Marlin u glavu, okončavši njen život. Tada je započela višedecenijska potraga za ubicom.

Cveće Foto: Palm Beach County Sheriff's Office

"Trebalo je 30 godina da se slože kockice", rekao je njen sin Džo u emisiji "48 Hours".

Slučaj - od prvih sati nakon pucnjave do iznenađujućeg finalnog obrta - istraživali su "48 Hours" i dopisnik Peter Van Sant, dok se emisija "Murder by Clown" emituje na Paramount+.

Marlene Warren Foto: Privatna arhiva

"Marlin Voren nije imala poznate neprijatelje. To je bilo ubistvo, a ne slučajni akt nasilja", rekao je državni tužilac okruga Palm Bič, Dejv Aronberg.


Odmah nakon zločina, istražitelji su pokušali da otkriju ko bi želeo majku i vlasnicu malog preduzeća mrtvu. Ubrzo su se fokusirali na njenog supruga, Majkla Vorena, koji je bio Džoov očuh.

Arens je rekao da je, na osnovu onoga što mu je majka rekla, postojao dobar razlog.

"Rekla mi je da ako joj se nešto dogodi, otac je to uradio. Odgovorio sam joj da nema šanse i da on nikada ne bi uradio tako nešto. Rekla mi je 'nemoj da se iznenadiš'", ispričao je sin.

Istražitelji su saznali o mogućem motivu - čini se da je Majkl Voren imao aferu sa koleginicom Šilom Kin.

"Nekoliko sati nakon ubistva Marlin Voren, osumnjičeni su postali jasni. Bili su to Šila Kin i Majkl Voren, ali Majkl je imao alibi", rekao je Aronberg.

Vlasti su potvrdile da je Majkl Voren bio u automobilu sa prijateljima na putu u vreme kada je Marlin upucana, i isključen je kao zločinac.

Kada su istražitelji razgovarali sa Kinom o tome gde je bila u tom trenutku, ona je tvrdila da je bila na terenu zbog posla, ali nije mogla da potvrdi tačnu lokaciju.

Sheila Keen-Warren Foto: 15th Judicial Circuit Court

Detektivi su takođe saznali da je žena koja odgovara opisu Kinove primećena kako kupuje kostim klovna, kao i balone i cveće koje je maskirani ubica ostavio pre ubistva.

Kada su detektivi pronašli automobil koji odgovara opisu vozila za bekstvo, rekli su da su pronašli smeđu kosu koja je vizuelno bila u skladu s kosom Kinove.

U njenom autu i u stanu pronađena su i narandžasta vlakna za koje istražitelji kažu da odgovaraju opisu perike koju je klovn nosio.

"Šila Kin je imala sredstva, motiv i priliku da to uradi", istakao je Aronberg.

Uprkos činjenici da je pokrenut slučaj protiv nje, Aronberg, koji je postao državni tužilac okruga Palm Bič tek godinama kasnije 2012, kaže da tužioci u to vreme nisu verovali da imaju dovoljno da optuže Kin za ubistvo Marlin Voren.

I kako je vreme prolazilo bez novih dokaza, slučaj se "ohladio".

A onda je tek 2017. godine došlo do napretka. Jedinica za takozvane hladne slučajeve je ponovo testirala stare dokaze i utvrdila da se DNK Kinove poklapa sa kosom pronađenom u automobilu, u kojem je ubica pobegao.

Kada su istražitelji počeli da traže Kin, saznali su da je započela novi život sa starim poznanikom - Majklom Vorenom. Par se venčao 2002, 12 godina nakon zločina.

"Evo nekoga čija je žena ubijena, a on se upravo oženio glavnim osumnjičenim. Kada kombinujete činjenicu da su njih dvoje bili u aferi… a onda su se kasnije venčali, izgledalo je kao da je misija ispunjena", rekao je Aronberg.

Vorenovi su nekoliko godina vodili lokal za hamburgere pod nazivom "Purple Cow" u Kingsportu u Tenesiju.

Prema rečima bivših zaposlenih, kružile su glasine da je Kin upucala bivšu Majklovu ženu i da je zločin počinila obučena u klovna.

Detektivi su pričali sa zaposlenim koji je rekao da je Kinova jedne godine bila obučena u kostim klovna za Noć veštica i čak detektivima dao fotografiju na kojoj se čini da nosi šminku klovna.

Šila Kin-Voren uhapšena je 26. septembra 2017. zbog ubistva Marlin Voren - 27 godina nakon zločina.

"Verovatno nikada nije pomislila da će odgovarati za svoje zločine. Mislila je da se izvukla", rekao je Aronberg o hapšenju.

Njen advokat Greg Rozenfeld rekao je da, ne samo da ona nije kriva, već je njeno hapšenje rezultat nepromišljene želje Kancelarije državnog tužioca okruga Palm Bič da zatvori ozloglašeni "hladni" slučaj.

"Nikada nećemo saznati ko je ubio Marlin Voren, jer su šerifska kancelarija okruga Palm Bič i kancelarija državnog tužioca uradili tako loš posao u istrazi. Mogu vam reći bez pitanja da to nije bila Šila Kin", rekao je njen advokat.

Sheila Keen-Warren Foto: Sheriff's Office Washington County

Prošlo je više od pet godina sudske drame i odlaganja pre nego što je slučaj konačno došao do neočekivanog zaključka.

Šila Kin-Voren (59) priznala je krivicu za ubistvo drugog stepena u aprilu 2023. u dogovoru koji će joj verovatno omogućiti puštanje iz zatvora za ne više od dve godine.

Sporazumom je predviđena kazna od 12 godina, ali je Kin-Voren već odslužila šest godina čekajući suđenje. Takođe, zakon Floride iz 1990. dozvoljavao je skraćenje kazne za dobro ponašanje, tako da Rozenfeld očekuje da ona bude puštena početkom sledeće godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA