≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogođen izbeglički kamp u Gazi: Oprečne informacije o broju stradalih, Hamas optužio Izrael za napad

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izrael saopštio da je istraga u toku

  • 9

Izbeglički kamp u Džebaliji na severu Gaze je pogođen, a strahuje se da ima više desetina stradalih. Hamas je odmah za napad optužio izraelske snage, a zvanični Izrael je rekao da se slučaj ispituje.

Hamas tvrdi, bez konkretnih dokaza, da su izraelski projektili udarili u stambene zgrade gde se nalazi kamp. Navode da je šest bombi palo na tom području.

Kruže oprečne informacija o broju stradalih. Pojedini mediji javljaju da je ubijeno nekoliko ljudi dok direktor indonežanske bolnice u Gazi tvrdi za Sky News da je "na stotine ubijeno i ranjeno".

Društvenim mrežama kruže fotografije i snimci, navodno nastali na području uništenog kampa. Telegraf.rs nije mogao da potvrdi autentičnost ovih materijala.

Izraelske odbrambene snage saopštile su da je u toku istraga o ovom slučaju.

Podsetimo, Hamas je nedavno optužio Izrael da su gađali bolnicu u Gazi, što je Izrael demantovao istakavši da sve govori da je projektil koji je pogodio bolnicu stigao iz same Gaze i da je projektil ispalio Islamski džihad, što je grupa negirala.

Stava da bolnicu nisu pogodili izraelski projektili su i brojne zapadne obaveštajne službe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    31. oktobar 2023 | 17:28

    Već vidjeno...Merkale, Račak, Srebrenica...

  • mihailovic

    31. oktobar 2023 | 17:28

    Hamas i njihov narod koji podrzava Hamas i zverski napad 7 oktobra 2023 na Izraelske civile nema nikakvo pravo da kuka jer ovo je Izraelska reakcija na Hamasovu teroristicku akciju. Doslo vreme da Hamas ispostavi racune za sva zlodela koje cini decenijama. Nadam se da ce ih Izrael potpuno unistiti da nepostoje.

  • Ratan

    31. oktobar 2023 | 17:27

    Hamas optuzio Izrael za napad?Jel moguce da ovako glasi vest?Ne nego ko ih je napao mozda Rusija?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA