Vreme čitanja: oko 1 min.

Povećan broj pretnji muslimanima, Jevrejima i Arapima u SAD

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osnovni princip Ministarstva pravde SAD je da nijedna osoba i nijedna zajednica u zemlji ne bi trebalo da živi u strahu od nasilja podstaknutog mržnjom

  • 0
Merik Garland, američki tužilac Foto: Tanjug/AP

Poslednjih nedelja došlo je do značajnog povećanja pretnji Jevrejima, muslimanima i arapskim Amerikancima, rekao je danas državni tužilac Sjedinjenih Američkih Država Merik Garland.

On je istovremeno ponovio posvećenost američkog Ministarstva pravde procesuiranju počinilaca tih pretnji, navodi Si-En-En.

Državni tužilac istakao je danas na forumu o zločinima iz mržnje da je uočeno povećanje "obima i učestalosti" pretnji pomenutim grupama, prenosi Tanjug.

On je kao primer naveo hapšenje studenta Univerziteta Kornel Patrika Daija (21), zbog pretnji koje je ovog vikenda objavio na diskusionom forumu na internetu protiv jevrejskih studenata univerziteta.

Garland je rekao da je Dai uhapšen i optužen za pretnju da će ubiti ili povrediti Jevreje na Univerzitetu Kornel i on bi danas trebalo da se pojavi pred saveznim sudom.

- Kao što pokazuje ovo hapšenje, fokusiramo naše aktivnosti na prevenciju nezakonitih pretnji gde god da se pojave, jer Ministarstvo pravde ne toleriše nasilje ili nezakonite pretnje nasiljem podstaknute antisemitizmom ili islamofobijom - rekao je on.

Poručio je da je osnovni princip Ministarstva pravde da nijedna osoba i nijedna zajednica u zemlji ne bi trebalo da živi u strahu od nasilja podstaknutog mržnjom.

(Telegraf.rs)

Video: "Ako ne krenemo na Hamas, doći će po vas u Srbiju, u Evropu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA