Vreme čitanja: oko 3 min.

Mama za Telegraf o poslednjem razgovoru sa ranjenom ćerkom, suze prekidale ispovest: "Ne znamo da li je živa"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Porodica je par sati bila sa ćerkom na telefonu, kada su im je rekla da je upucana. Tada su se čuli teroristi, a veza se prekinula

  • 1
Telegraf u Izraelu kombo Foto-kolaž: Telegraf.rs

Reporteri Telegraf.rs, koji se nalaze u Izraelu, razgovarali su sa porodicama ljudi koje je oteo Hamas nakon napada 7. oktobra. Među njima je bila i jedna majka, koja je u suzama otkrila kako je izgledao poslednji razgovor sa ćerkom, pre nego što su je teroristi oteli. Ona ne zna da li je njena ćerka živa.

Mejrav Lešem Gonem rekla je da je uvek teško ispričati tu priču, iako ju je ponovila više puta. Njena ćerka Romi Gonem je kidnapovana na festivalu, ima 23 godine i, prema rečima majke, samo je želela da se zabavi.

Mejrav je rekla da je sa ćerkom bila na telefonu od 6.35 ujutru do 10.58, i da je bila histerična i plakala. Porodica živi na severu, i njena ćerka je još kao dete doživela rakete, bila je istraumirana, a kada je sve opet počelo, bila je u panici.

"Bila je sa dobrom prijateljicom na festivalu, rekla sam joj da ode u auto i proba da ode odatle. Otišle su do vozila, pokušale su da odu odatle, ali su bile zaglavljene u saobraćaju duže od sat vremena. Tada su opet čule pucnjavu. Išle su od vozila do vozila, mislile su da je to mala grupa terorista, i da će doći vojska", rekla je majka na početku ispovesti.

Rekli su joj da proba da se sakrije. Kada su pucnji bili bliži, izašle su iz vozila i otišle u žbunje. Onda su išle od jednog do drugog žbuna, nadajući da će se sakriti.

"Možete da zamislite koliko je bila uplašena, devojka od 23 godine, koja je bila obučena za festival, kako pokušava da se sakrije. Tada je jedan prijatelj rekao da će doći da ih spasi, već je dolazio i odlazio sa ljudima odatle, spasio drugu decu sa festivala", dodala je ona.

Vratio se, locirao ih i ušli su u auto. Bilo je to 10.05 sati, a njena starija ćerka je pričala sa njom i rekla majci da je sve u redu, da su ušle u auto.

"U 10.14 je došao poziv: "Mama, ja sam upucana". U početku nisam mogla da razumem šta mi je govorila", rekla je u suzama Mejrav.


Ćerka joj je rekla da je na automobil pucano, a da njeni prijatelji ne reaguju, i da misli da su mrtvi.

"Moja ćerka, sa 23 godine, sedela je prestravljena, ranjena, govorila mi je da budem tiha kako je niko ne bi čuo", jedva je izgovarala Mejrav, gušeći se u suzama.

Sa njom je bio još jedan mladić u kolima i on je bio ranjen još gore nego ona.

"Govorila sam im da se smire, da ne izgube još krvi, da moraju da brinu jedan o drugom, da stave zavoje ako mogu. Rekla mi je da ne može da se pomeri", govori majka.

Kako kaže, onda je počela da traži rešenje, jer je ona majka i to je nešto što radi.

"Pitala sam ih gde su, u kojem su vozilu, pokušaćemo da ih nađemo, poslaćemo policiju, vojsku. Tiho mi je rekla da je auto sive boje, i da niko neće doći. Tada sam počela da joj govorim koliko je volim, koliko je voljena, šta ćemo raditi kada se vrati kući i da ćemo ići na kafu, gde želi. Imala sam osećaj da će umreti i samo sam želela da zapamti nešto dobro, da nije sama i da sam sa njom sve vreme", ispričala je majka, dok su joj suze lile.

Onda je čula da je pucnjava sve bliže i da muškarci viču na arapskom okružujući kola.

"Neko je otvorio vrata i pokušao da upali auto, minut pre nego što su došli rekla je "ćao, mama". I dalje čujem njen glas. Tada su teroristi došli do auta i veza se prekinula. Ne znamo da li je živa, pretpostavlja se da je oteta i u Gazi. Nemamo nikakve informacije, ne znamo da li je dobila lečenje, da li joj je neko lečio ranu. Ne znamo da li je živa", zaključila je majka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SVM

    2. novembar 2023 | 19:32

    Užas uopšteno i užas za jednu majku da ovo doživi,proživi i preživi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA