Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemačka u strahu od nemira: Odluka ministarke razgnevila pristalice Hamasa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Strahuje se da će se posledice odluke ministarke da zabrani Samidun "osetiti" na ulicama u narednim danima

  • 6
Berlin, Nemačka, protest, Palestina Foto: Tanjug/AP

Malo ko je znao za palestinsku mrežu Samidun pre 7. oktobra, kada je Hamas napao Izrael. Nakon toga,  njegove pristalice su stekle negativnu slavu. Naime, da bi proslavili napad na Izrael kao čin palestinskog "otpora", članovi Samiduna delili su slatkiše u čast Hamasa Arapima koji su navijali na ulicama Berlina.

Ministarka unutrašnjih poslova Nemačke Nensi Fiser je danas zabranila Samidun. To znači da će njihova imovina biti konfiskovana, a njihovo prisustvo na internetu i aktivnost na društvenim mrežama zabranjena. Svako ko nastavi da bude aktivan u ime ove organizacije čini krivično delo. Svako ko nije državljanin Nemačke, mogao bi da se suoči sa oduzimanjem boravišne dozvole. Hamasu je zabranjeno da deluje.

Policija sad strahuje od nemira. Veruje se da će se posledice ove odluke "osetiti" na ulicama u narednim danima, javlja NZZ. Propalestinske demonstracije najavljene su za predstojeći vikend. Očekuje se da će biti na desetina hiljada pristalica samo u Berlinu.

Podsetimo, nedugo nakon terorističkog napada Hamasa na Izrael, nemački kancelar Olaf Šolc najavio je da će biti uvedene zabrane aktivnosti za dve organizacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brundo

    2. novembar 2023 | 18:20

    Sad pricaju o teroristima a naoruzavali OVK, bombardovali Srbiju i priznali Kosovo.Dovidjenja.

  • Hogar

    2. novembar 2023 | 17:23

    SADA CE NEMCI OSETITI ARAPSKI BES...DOBILI SU STA SU TRAZILI

  • Ag

    2. novembar 2023 | 17:30

    A tebi drago sto taj "kancer" rasteu Evropi?! Koliko nasih drzavljana radi u Nemackoj, koliko je tih ludaka u Srbiji?! Znas li sta se desava u Subotici? Mozga bez si ti..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA