Vreme čitanja: oko 1 min.

Bolestan snimak kruži na Instagramu, reagovao ministar pravde: Pominjala jevrejske bebe, svet zgrožen

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog skandaloznog snimka reagovala je i ambasada Izraela u Francuskoj

  • 2
Instagram logo Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Ministar pravde Francuske naložio je da se pokrene postupak protiv žene koja je na društvenim mrežama podelila snimak u kojem ironično komentariše žrtve Hamasa u Izraelu.

U bolesnom snimku, žena koja se na mrežama predstavlja kao Zbog skandaloznog snimka reagovala je i ambasada Izraela u Francuskoj - kao da priča vic, govori kako je "jevrejska beba gurnuta u rernu", a potom nastavlja: "pitam se da li su je posilili, pobiberili, stavili začine..."

Jezivi snimak počeo je da kruži na Instagramu 2. novembra, a ministar pravde je juče potvrdio da je naložilo tužilaštvu da ispita slučaj i da pokrene odgovarajuće mere.

Čitava Francuska ali i Evropa zgroženi su snimkom, koji je za kratko vreme dobio veliki broj pregleda, a preko kojeg je bilo ironično ispisano: "Izrael, volim te".

Da situacija bude još bizarnija, u pozadini se čuje dečiji glas koji komentariše: "Uz bebeće nogice služe krompiriće, majonez i kečap. Nogica je marinirana solju, timijanom i barbekju sosom".

Zbog skandaloznog snimka reagovala je i ambasada Izraela u Francuskoj.

"S najvećom odlučnošću osuđujemo podle antisemitske opaske Varde Anvar, zvane Haneia Nakei na društvenim mrežama. U jezivoj priči, ova žena potpuno nesputano i nehumano ironizira uslove u kojima su teroristi navodno stavili bebu u rernu, dok mu je majka silovana, a otac ubijen", ističe se u saopštenju.


Podsećanja radi, Hamas je 7. oktobra varvarski pogubio više od 1.400 ljudi u Izraelu, uključujući bebe, trudnice i starce.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    4. novembar 2023 | 21:25

    Исмевати жртве Хамасовог напада 7 октобра, на овако болестан начин, на било који начин, чин је варварства. И да се цео свет пободе наглавачке, подржаваћу Израел у борби против терориста. Против болесних умова.

  • lory

    5. novembar 2023 | 10:14

    Vec sam vidjela ovo i komentari su bili slicnog tipa.Uzas od zene…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA