Vreme čitanja: oko 1 min.

Ponovo se otvara koridor za evakuaciju sa severa Gaze

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izrael je koncentrisao većinu svojih vazdušnih i kopnenih snaga na sever Gaze, okružujući grad Gazu sa tri strane u nastojanju da eliminiše lidere Hamasa

  • 0
Gaza, evakuacija civila Foto: Tanjug/AP

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da će danas ponovo otvoriti koridor za evakuaciju civila iz severne Gaze na jug enklave, uprkos napadu u subotu.

Portparol IDF-a Avičaj Adri rekao je da će Izrael danas ponovo otvoriti taj koridor, uprkos tome što su izraelske snage bile napadnute dok su pokušavale da otvore put u subotu, objavio je "Tajms ov Izrael".

Adri je napisao na platformi X da poziva civile da se radi bezbednosti evakuišu na jug izvan Vadi Gaze.

Adri je naveo da su pripadnici Hamasa ispalili protivtenkovske granate na izraelske vojnike kada su pokušali da otvore put u subotu jer su, kako je naveo, želeli da civili ostannu kao živi štit.

Procenjuje se da je oko 800.000 ljudi do sada evakuisano na jug Pojasa Gaze, iako su mnogi insistirali da ostanu na severu enklave jer su naveli da humanitarni problemi postoje i na jugu enklave, gde se takođe dešavaju izraelski vazdušni napadi.

Izrael je koncentrisao većinu svojih vazdušnih i kopnenih snaga na sever Gaze, okružujući grad Gazu sa tri strane u nastojanju da eliminiše lidere Hamasa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA