≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

16. sat pregovora sa muškarcem na aerodromu u Hamburgu: Policija sumnja da je naoružan, dete i dalje kod njega

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodrom je potpuno evakuisan, a letovi su otkazani

  • 3
Hamburg, aerodrom, otmica Foto: Tanjug/AP

Talačka kriza na aerodrom u Hamburgu traje više od 16 sati, a policija se poslednji put oglasila u 11 sati i saopštila da je situacija nepromenjena i da pregovori i dalje traju, ali i da je dete dobro.

Na licu mesta je pregovarački tim sa psiholozima.

"Naša pregovaračka grupa ostaje u kontaktu sa osumnjičenim. Trenutno moramo da pretpostavimo da on poseduje vatreno oružje, a moguće i eksplozivne naprave nepoznate vrste. Naš glavni prioritet je zaštita deteta. Prema našim sadašnjim nalazima, dete je fizički dobro. Pregovori će se nastaviti", navedeno je iz nemačke policije.

Kako je rečeno, pregovarači sa ocem razgovaraju telefonom dok ga istovremeno posmatraju sa udaljenosti, a dok razgovaraju u pozadini se čuje dete.

Podsetimo, muškarac je "audijem" bez registarskih tablica uleteo na pistu aerodroma i parkirao se kod aviona. U jednom momentu čuli su se i pucnji.

Hamburg, aerodrom, otmica Foto: Tanjug/AP

Portparol policije Sandra Levgrun rekla je za Bild da je policija sa muškarcem pregovarala celu noć na turskom, da se pregovori nastavljaju i da je pozadina incidenta očigledan spor u vezi sa starateljstvom nad detetom.

Neposredno pre nego što su naoružanog muškarca primetile snage bezbednosti na aerodromu, supruga je alarmirala policiju.

Ona je upozorila službenike da njen muž juri na aerodrom sa detetom.

Navodi se da je otac, Turčin (35) iz Donje Saksonije, u subotu uveče ukrao dete od majke.

Aerodrom je potpuno evakuisan, a letovi su otkazani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    5. novembar 2023 | 13:35

    Evo pokazao je svima zasto zena verovatni nije davala da vidja decu. Psihopata! Samo da dete ostane zivo, a pn ga taman nece nikad vise videti sad je pvim sebi zapecatio sudbinu

  • Peko

    5. novembar 2023 | 13:42

    E Turcine Turcine

  • Rollover

    5. novembar 2023 | 15:37

    Termovizijski nisani, snajperi velike udaljenosti? Neverovatno da su nemci toliko lose obuceni i nespremni za borbu protiv terorizama ( cak ni posle OI u Minhenu )... 16 sati se bakcu sa jednim turcinom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA