Vreme čitanja: oko 2 min.

Mia probala da uguši sina Matiju kad je imao samo 19 dana: Medicinska sestra spasila ga u poslednjem trenutku

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mlada mama Mia optužena je da je ubila ćerku Alis, koja je imala samo 4 meseca, a onda godinu dana kasnije i sina Matiju, koji je u trenutku smrti imao samo 2 meseca

  • 0
Mia Bortolotto Foto: Facebook

Majka Monia Mia Bortoleti, optužena za ubistvo dvoje dece nekoliko meseci nakon što ih je rodila, biće danas ispitana u bolnici provinciji Bergamo, gde je prebačena iz zatvora, prenose italijanski mediji.

Mia (27) je navodno pokušala da naudi sinu Matiji tokom njegove hospitalizacije nekoliko nedelja nakon rođenja. Samo je intervencija medicinske sestre sprečila najgore. Spasila je, bar u tom trenutku, život deteta.

Kada je Matija imao samo 19 dana, mlada majka iz Pedrenga je već pokušala da ga uguši.

Kako je rekonstruisao tužilac koji optužuje majku za ubistvo oba njena deteta (prvo Alis sa četiri meseca i Matije sa dva meseca), mališan, rođen 25. avgusta 2022, prvi put je završio u bolnici 14. septembra.

Mia je pozvala 112, opisavši bebin problem kao "apneju tokom hranjenja". Tom prilikom, reklo bi se prvi put, ostala je sama u kući sa sinom. Tog popodneva, tata Kristijan je bio na dužnosti u fabrici boja. Posle vožnje kolima hitne pomoći do bolnice, zahvaljujući intervenciji lekara, Matija se oporavio.

Ali upravo zbog presedana u porodici, iznenadne smrti male Ali sa samo 4 meseca pre godinu dana, lekari na odeljenju za neonatalnu patologiju želeli su da sve provere.

Urađeni su brojni testovi da bi se isključilo da dete pati od bilo koje bolesti. Prema rečima pedijatra, dete je bilo u potpunosti zdravo. Hospitalizacija je trajala oko mesec dana, a

Mia je ostala u bolnici sa detetom u prostoriji sa ograničenim prostorom u kojoj je majka pokazivala ozbiljne znake nestrpljenja zbog prinudnog suživota sa sinom, prenosi La Stampa.

U jednoj situaciji medicinska sestra je morala da reaguje, kada je čula bebin plač i vrištanje. Kada je ušla u sobu, primetila je da Mia previše čvsto drži bebu. Uzela je Matiju iz majčinog naručja.

Rukovodioci odeljenja su tako odlučili da podvrgnu majku psihijatrijskoj konsultaciji. Stručnjak je isključio da je bolovala od neke patologije, ali upravo zbog stresa koji je pokazala, psihijatar joj je savetovao da izbegava da ostaje sama sa detetom.

Bolnica nikada nije prijavila ovo policiji, ali je alarmirala socijalne službe.

Samo osam dana nakon što se vratila kući, Mia je dete, prema optužbi, ubila smrtonosnim zagrljajem.

Da podsetimo, Monia Bortoloti (27), poznatija kao Mia, uhapšena je 4. novembra zbog ubistva iz nehata. Prema rečima istražitelja, ona je ugušila četvoromesečnu ćerku Alis i dvomesečnog Matiju u roku od godinu dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA