Vreme čitanja: oko 1 min.

Izrael objavio snimke: Tvrde da Hamas lansira rakete iz džamija i igraonica

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vojnici su pronašli četiri podzemna bacača raketa na pet metara od dečjeg bazena i na oko 30 metara od stambenih kuca u severnom pojasu Gaze

  • 2
Hamas raketiranje Foto: Israel Defense Forces

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su na svojim društvenim mrežama nekoliko video-snimaka iz Gaze na kojima se, kako tvrde, vidi da Hamas svoje naoružanje drži na mestima gde se igraju deca, a rakete lansiraju u blizini džamija i naseljenih objekata.

Vojnici su, kako navodi IDF, pronašli četiri bacača raketa na pet metara od dečjeg bazena i na oko 30 metara od stambenih kuca u severnom pojasu Gaze, navodi The Times of Israel.

Jedan od video-snimaka prikazuje prostoriju sa dečjim crtežima za koju se pretpostavlja da je igraonica, a Hamas ju je navodno koristio za lansiranje reketa na Izrael.

- Nalazimo se u severnom delu Pojasa Gaze. Sa jedne strane vidite ove lepe crteže, dok se sa druge strane nalazi bacač raketa - rekao je komandant Tomer iz 50. bataljona.

Drugi snimak prikazuje iskorišćeni raketni bacač koji je koristio električnu energiju iz džamije.

- Ovo je još jedan dokaz da teroristička organizacja Hamas koristi civilno stanovništvo kao živi štit u terorističke svrhe - navodi se u saopštenju IDF-a.

Telegraf.rs nije mogao da potvrdi autentičnost ovih snimaka.

Istovremeno, vojska je nastavila da izvodi vazdušne napade na ciljeve Hamasa, dok su snage produbile kopnenu ofanzivu u Pojasu Gaze.

IDF je saopštile su da su od početka kopnene ofanzive u pojasu Gaze, pre nedelju dana, pogodili više od 2.500 ciljeva: kopnenih, vazdušnih i mornaričkih snaga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drzavni gambit

    7. novembar 2023 | 15:23

    Pa i vi napadate iz zraka,mora,kopna godinama,a drzite ih u blokadi.

  • gađaju

    7. novembar 2023 | 18:25

    sa krovova škola i bolnica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA