Vreme čitanja: oko 2 min.

Zaradila robiju jer je zbog raskida platila sakaćenje bivšeg momka: Ono što je planirala je jezivo

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bivša medicinska sestra platila muškarcu 3.000 dolara da njenom bivđšem dečku odseče polni organ i jezik

  • 0
Sudija, sudski čekić, presuda Foto: Shutterstock

Bivša medicinska sestra i čovek kome je platila 3.000 dolara da bi njenom bivšem dečku odsekli penis i jezik osuđeni su na zatvorske kazne, javlja "Daily Mail".

Medicinska sestra rođena u Maleziji, Karen Kaur Varburton (50), osuđena je u utorak u okružnom sudu u Kernsu u Severnom Kvinslendu.

Ona se izjasnila krivom po jednoj tački optužnice za pokušaj nanošenja teških telesnih povreda i jednoj tački za pokušaj pribavljanja zlonamernog dela s umišljajem.

Osuđena je na pet godina zatvora, uslovno nakon 16 meseci, jer je pokušala da osigura da policijski inspektor Kvinslenda Don Mekej "nikada više ne hoda ili priča" nakon njihovog neprijatnog raskida.

Sudija Džošua Trevinjo rekao je da se postupci Vorburtonove "mogu opisati samo kao hladni i proračunati".

"Ozbiljnost vašeg vređanja nije u činjenici da podnosiocu žalbe na kraju nije naneta šteta, već u tome što ste uopšte pravili takve planove", rekao je on.

"Imali ste više prilika da se preispitate, da se zaustavite, da ne idete dalje sa svojim planovima. Ali niste to uradili."

Vorburtonova i Mekej bili su u vezi od marta 2020, ali su raskinuli početkom 2021.

Između 1. aprila i 6. oktobra 2021. godine, Vorbertonova je zamolila drugog čoveka, lokalca Endrua Bouna, da teško povredi njenog bivšeg dečka.

Vorburtonova je platila Bounu oko 3.000 dolara i dala mu fotografije inspektora Mekeja i njegovu adresu kako bi mu pomogla da završi posao.

Sud je čuo da je Boun nekoliko puta pokušao da naudi Mekeju.

U jednom incidentu, drugi čovek kojeg je Boun angažovao, poprskao je kuću Mekeja tečnošću za upaljač i zapalio je, što je rezultiralo štetom od 20.000 dolara.

Boun je takođe pokušao da regrutuje još jednu osobu, ali je njegova ponuda brzo odbijena.

Zavera njega i Varburtonove počela je da se raspliće u septembru 2021. kada je policajac na tajnom zadatku počeo da šalje poruke Varburtonovoj o njenom planu da napadne inspektora Mekeja na šifrovanoj usluzi.

"Policajac je predložio presecanje kičmene moždine inspektora Mekeja, kao i lomljenje više kostiju u njegovom telu", rekao je krunski tužilac Kristijan Piters.

"Bez sumnje, oslanjajući se do izvesnog stepena na svoju medicinsku ekspertizu, optužena je obezbedila informacije o određenim delovima kičme kako bi na najbolji način ostvarila tu nameru."

Okružni sud u Kernsu osudio je Bouna na tri i po godine zatvora, uslovno nakon šest meseci, u novembru 2022.

Optužen je za podmetanje požara, pokušaj da pribavi lice da drugom licu nanese tešku telesnu povredu i za posedovanje opasnog predmeta za izvršenje krivičnog dela.

Vorburtonova je studirala za medicinsku sestru u Ujedinjenom Kraljevstvu pre nego što je 2007. emigrirala u Australiju sa svojim bivšim mužem.

Sud je čuo da je Varburtonova pretrpela niz uznemirujućih životnih događaja, uključujući ubistvo njene sestre u Nemačkoj, nakon čega je ubrzo usledila smrt njenih kućnih ljubimaca, zbog čega se okrenula zloupotrebi alkohola.

Sudija Trevinjo je priznao da su tragedije i konzumacija alkohola podstakli njen "ulazak u ozbiljan kriminal".

Otkrio je da postoji mali rizik da ona počini krivično delo.

(Telegraf.rs)

Video: Pas kao vrhunski "lopov" džipova: Pokazao dominaciju ispod auta i lagano otvorio gepek

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA