Vreme čitanja: oko 3 min.

Četiri zamenika šerifa izvršila samoubistvo za dan: Sve ih povezuje jedna strašna stvar

Vreme čitanja: oko 3 min.

Šerif okruga Los Anđeles Robert Luna rekao je da su ove smrti potresle službenike za sprovođenje zakona širom Kalifornije

  • 0
Policija Los Anđeles Foto: Shutterstock

Zvaničnici za sprovođenje zakona pronašli su četiri zaposlena u šerifskom odeljenju Los Anđelesa mrtva u ponedeljak i utorak, u onome što su zvaničnici opisali kao nepovezana samoubistva, prema više izveštaja koje prenosi "Fox News".

Smrtni slučajevi uključuju jednog penzionisanog člana šerifovog odeljenja Los Anđelesa i tri trenutna člana. Svi su se desili tokom perioda od 24 sata, navodi KTLA. Prve tri žrtve otkrivene su u ponedeljak, a prva žrtva je pronađena mrtva oko 10.30 časova u Valensiji; druga smrt je otkrivena u 12.53. u Lankasteru; treća smrt je prijavljena u 17.40 časova na ranču Stivenson. Detektivi su vest o četvrtoj žrtvi dobili u utorak oko 7.30 ujutru u gradu Pomona, javila je KTLA.

Šerif okruga Los Anđeles Robert Luna rekao je da su ove smrti potresle službenike za sprovođenje zakona širom Kalifornije.

"Zaprepašćeni smo kada smo saznali za ove smrti, a to je izazvalo šokove emocija širom odeljenja dok pokušavamo da se izborimo sa gubitkom ne samo jednog, već četiri voljena aktivna i penzionisana člana porodice našeg odeljenja", rekao je Luna.

Dve žrtve od ponedeljka je "LA Times" identifikovao kao veterana sa 25-godišnjom karijerom Darena Harisa i penzionisanog narednika Grega Houlanda.

"U ovakvim teškim vremenima važno je da osoblje, bez obzira na čin ili poziciju, proverava dobrobit drugih kolega i prijatelja", naveo je Luna u svojoj izjavi.

"Imam najdublju zabrinutost za dobrobit naših zaposlenih i hitno istražujemo načine da smanjimo faktore stresa na poslu kako bismo podržali rad i lični život naših zaposlenih", dodao je on.

Odeljenje šerifa Los Anđelesa nije zvanično otkrilo identitet policajaca.

"Fox News" se obratio odeljenju šerifa Los Anđelesa (LASD) za dodatne informacije, ali odgovor nije odmah primljen.

Kristina Korija, penzionisani policajac iz Santa Monike, rekla je za "Fox 11" u Los Anđelesu da niz samoubistava, za koje vlasti ne veruju da su povezana, dolazi pošto se organi za sprovođenje zakona generalno muče da se izbore sa depresijom koja često proističe iz težine posla i drugih faktora.

"Postoji toliko policajaca za koje znam da su pričali o izvršenju samoubistva da nikada nisam pomislio da će za milion godina razmišljati o tome ili pričati o tome", rekla je Korija.

"Tamo ima toliko policajaca koji se bore sa svojim identitetom, sa finansijama, sa problemima u vezi, sa zavisnošću od lekova protiv bolova, zavisnosti od alkohola, svega toga. Toliko se stvari dešava da naša odeljenja ne dopiru dovoljno do njih", dodala je ona.

Borbe često uključuju traume na poslu, nedostatak podrške javnosti, porodične ili finansijske probleme, povrede koje zadobiju tokom rada i osećaj napuštenosti nakon zadobijenih povreda, preneo je "Fox 11". Nedostatak finansijske nadoknade ili podrške nadređenih, prisilno medicinsko penzionisanje i osećaj izgubljenog identiteta nakon penzionisanja takođe doprinose depresiji.

Lora Linder, osnivačica neprofitne organizacije "Exlusively First Responders" i svekrva bivšeg oficira šefirovog odeljenja koji je sebi oduzeo život, rekla je da svakodnevne obaveze na poslu takođe utiču na dobrobit policajaca.

"Ono što vide svakodnevno, mi ne možemo ni da zamislimo, a oni ne mogu da zamisle ono što vide", rekla je ona.

Pozivajući se na četiri policajca koji su pronađeni mrtvi ove nedelje, Korija je dodao: "Tužno je što ovi policajci nisu dobili pomoć koju su, siguran sam, želeli i tražili."

Prema KTLA, LASD ne veruje da su smrti povezane. Njegov Biro za psihološke usluge i Jedinica za pomoć u povredama i zdravlju pružaju podršku i resurse porodicama žrtava.

Odeljenje šerifa okruga Los Anđeles još je potreseno zbog smrti šerifovog zamenika Rajana Klikanbrumera, koji je ubijen u Palmdejlu u subotu, 16. septembra 2023. Regrut šerifovog odeljenja okruga Los Anđeles takođe je preminuo tokom leta.

(Telegraf.rs)

Video: Srbin Goran preživeo napad Hamasa u Izraelu: Čuveni Kibucnik ekskluzivno za Telegraf

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA