Vreme čitanja: oko 1 min.

Otac bebe Indi čiju je borbu za život pratio svet: Besni smo, uzeli su joj dostojanstvo, ali ne i dušu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Roditelji su se borili protiv nekoliko odluka suda nakon što su britanski doktori rekli da više ništa ne mogu da urade za nju i da je nastavak lečenja uzaludan

  • 1

Osmomesečna beba Indi Gregori, koja je tokom vikenda skinuta sa aparata za održavanje u životu, umrla je tokom noći, saopštio je advokat porodice.

Njeni roditelji Din Gregori i Kler borili su se da preokrenu nekoliko sudskih presuda u vezi sa lečenjem njihove ćerke, ali u tome nisu uspeli.

Indi, koja je rođena sa retkim genetskim stanjem, prebačena je iz bolnice u Notingemu u hospis u nedelju nakon što su je skinuli sa aparata.

Beba Indi Foto: Tanjug/AP

"Indin život se završio u 1.45. Kler i ja smo ljuti, slomljenog srca i posramljeni. Nacionalna zdravstvena služba i sud ne samo da su joj oduzeli šansu da ima duži život, već su joj oduzeli i dostojanstvo da umre u porodičnom domu kojem pripada. Uspeli su u tome da joj uzmu telo i dostojanstvo, ali nikada ne mogu da joj uzmu dušu", rekao je njen tata Din.

On je rekao da su pokušali da se "otarase Indi a da to niko ne primeti, ali smo se pobrinuli da bude zauvek upamćena".

"Znao sam da je posebna od dana kada se rodila. Kler ju je držala kada je udahnula poslednji put", dodao je otac.

Indi je rođena u februaru sa retkom mitohondrijskom bolešću.

Britanski doktori koji su je lečili rekli su da puno pati i da je lečenje uzaludno.

Ona je prebačena u hospis tokom vikenda nakon što je odbijena žalba njenih roditelja na odluku suda da bude skinuta sa aparata u bolnici ili hospisu. Roditelji su tražili da joj dozvole da je odvedu kući.

Nisu uspeli ni da je prebace u bolnicu u Rimu gde joj je ponuđen nastavak lečenja, dok joj je Italija dala državljanstvo.

Svet je danima pratio bitku bebe Indi za život, koja se nažalost okončala tužnom vešću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lol

    13. novembar 2023 | 13:59

    Što je nisu prebacili u Italiju kada je vlada Italije pristala na lečenje o njihovom trošku i dala joj pasoš? Kakve štete bi bilo po sudove VB da su to odobrili?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA