≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

IDF otkrila mesto gde je Hamas držao taoce, pronađeni dokazi: Krili ih ispod dečje bolnice

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ispod bolnice, u podrumu, pronašli smo komandni i kontrolni centar Hamasa, samoubilačke prsluke, granate, jurišne puške AK-47, eksplozivne naprave, RPG i drugo oružje", rekao je Hagari na konferenciji za novinare na engleskom jeziku

  • 3

Portparol IDF-a, kontraadmiral Danijel Hagari, kaže da su elitna jedinica komandosa mornarice Šajet 13 i 401. oklopna brigada izvršile raciju na bolnicu Rantisi u gradu Gazi, koja leči decu, gde su bili sakriveni operativci Hamasa. Kako je rekao, tamo su držani taoci koji su oteti 7. oktobra prilikom upada Hamasa u Izrael.

"Ispod bolnice, u podrumu, pronašli smo komandni i kontrolni centar Hamasa, samoubilačke prsluke, granate, jurišne puške AK-47, eksplozivne naprave, RPG i drugo oružje", rekao je Hagari na konferenciji za novinare na engleskom jeziku.

"Pronašli smo i znakove koji ukazuju da je Hamas ovde držao taoce", kaže on, dodajući da je ovo još pod istragom, ali da ID ima obaveštajne podatke da to proveri.

"Pored toga, pronašli smo dokaze da su se teroristi Hamasa vratili iz masakra 7. oktobra u ovu bolnicu, između ostalih, nakon što su klali Izraelce u njihovim domovima", kaže on.

"Hamas se krije po bolnicama. Danas ćemo ovo izložiti svetu", rekao je hagari

Hagari je rekao da IDF radi na omogućavanju bezbedne evakuacije pacijenata iz Rantisija tokom prošle nedelje, kao i iz drugih bolnica u severnoj Gazi.

"Izrael je pomogao upravnicima bolnica da evakuišu pacijente u bezbedniju bolnicu", rekao je on, dodajući da je IDF obaveštena da je poslednjih 18 pacijenata iz Rantisija bezbedno evakuisano.

"To je zato što je naš rat protiv Hamasa, a ne protiv naroda Gaze. Pogotovo ne protiv bolesnih, žena i dece", rrekao je Hagari.

"Naš rat je protiv Hamasa koji ih koristi kao živi štit", dodaje Hagari.

(Telegraf.rs).

Video: Majka gledala snimak kako joj sina odvode Hamasovci: "Ne znam u kakvom je stanju"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    14. novembar 2023 | 05:58

    Posto ste to srusili, gde ih sad kriju ? kad toliko znate, sto niste direkt isli ispod Bolnice nego ubijai sa strane i ubijate jos ?

  • Lora

    14. novembar 2023 | 04:07

    Ko im jos veruje?! Ko zna gde je snimano

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA