≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vašington: Završen proizraelski skup, organizatori tvrde da je bilo 290.000 ljudi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Učesnici protesta su naveli da su se okupili zbog podrške Izraelu u ratu protiv Hamasa

  • 1
Vašington Završen proizraelski skup Izrael podrška Foto: Tanjug/AP

U Vašingtonu je završen proizraelski skup pod nazivom "Marš za Izrael" kojem je prisustvovao veliki broj američkih zvaničnika, a prema proceni organizatora, na protestu je bilo 290.000 ljudi.

Direktor Konferencije predsednika velikih američkih jevrejskih organizacija Vilijam Darof rekao je da je još 250.000 ljudi pratilo skup preko interneta, prenosi Tajms of Izrael.

Tokom protesta koji je trajao nešto više od dva sata, okupljenima se putem video linka objavio i izraelski predsednik Isak Hercog koji je rekao da je američko-izraelski savez jači nego ikada i pozvao na momentalno oslobađanje talaca koje drži palestinska militantna grupa Hamas.

Na skupu su govorili i predstavnici jevrejskih organizacija u SAD, ambasador Izraela u Vašingtonu Majkl Hercog, kao i roditelji otetih Amerikanaca koji se nalaze u Gazi.

Učesnici protesta su naveli da su se okupili zbog podrške Izraelu u ratu protiv Hamasa, ali i zbog porasta antisemitskih incidenata u SAD od izbijanja sukoba na Bliskom istoku.

(Telegraf.rs)

Video: Specijalna jedinica Jahalon Izraelskih odbrambenih snaga za borbu protiv Hamasovih tunela

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    14. novembar 2023 | 23:25

    ZAUSTAVITE RAT DOK NEBUDE KASNO!!! MNOGO JE MRZNJE U SVETU I RATOVA!!! MIR !!!! VRATITE SE POSTOVANJU MEDJUNARODNOG PRAVA !!!! BLIZIMO SE APOKALIPSI !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA