Vreme čitanja: oko 2 min.

Ekshumirali telo mladića bez prisustva porodice: Pregazila ga policija, majci 6 meseci nisu javili da je umro

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njega je pregazilo policijsko vozilo za čijim volanom je bio službenik koji nije bio na dužnosti

  • 0
Dexter Wade Foto: Facebook

Majka muškarca iz Misisipija, kojeg je slučajno pregazila i ubila policija Džeksona, kaže da je drugi put žrtva nadležnih nakon što su ekshumirali telo njenog sina bez prisustva članova porodice.

Telo Dekstera Vejda (37) trebalo je da bude ekshumirano u ponedeljak u 12.30 sati po lokalnom vremenu, a na kojem je trebalo da budu prisutni porodica, advokati, članovi medija i zajednice. Umesto toga, njegovo telo je ekshumirano u 9 sati.

"Još uvek nema mira jer ne znamo šta mu se desilo", rekla je njegova majka Betersten Vejd.

Advokat Ben Kramp, koji je učestvovao u procesu ekshumacije kako bi se sprovela nezavisna obdukcija, rekao je da je majka mladića i dalje bez odgovora i sa još više traume.

Kao odgovor na incident, administrator okruga Hinds Keni Vejn Džons rekao je za WLBT da se izvinjavaju zbog "pogrešne komunikacije".

Vejd je sahranjen nakon što ga je policija udarila kolima 5. marta.

Nekoliko dana kasnije, mrtvozornik je identifikovao Vejda po lekovima pronađenim u njegovom džepu.

Policija Džeksona je saopštila da su njeni napori da obavesti Vejdovu porodicu bili sputani zastarelim kontakt informacijama.

Njegova majka prijavila je njegov nestanak 14. marta, ali je tek šest meseci, 24. avgusta kasnije dobila od policije potvrdu da je preminuo.

Njega je pregazilo policijsko vozilo za čijim volanom je bio službenik koji nije bio na dužnosti.

Policija je priznala da istražitelji nisu uspeli da povežu izveštaj o nestalim osobama sa Vejdovom smrću.

"Iako je ovo veoma tragična i velika nesreća, naša istraga nije otkrila nikakve zlonamerne namere nijednog policijskog osoblja Džeksona", navodi se u saopštenju grada Džeksona za CNN.

U ponedeljak je Policijska uprava Džeksona objavila da će sada imati politiku obaveštavanja o smrti, koja ranije nije bila na snazi.

"Želimo da budemo sigurni da pružamo najbolju policijsku uslugu našim građanima, tako da imamo politiku obaveštavanja o smrti koja je potpisana i danas ćemo je uvesti", rekao je šef policije Džeksona Džozef Vejd tokom konferencije za novinare.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA