Vreme čitanja: oko 2 min.

Aleksandra uhapsili zbog sumnje da je ubio druga: Telo pronašli u delovima, sada je usledio obrt

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako je prvo pokrenuta istraga o ubistvu, ustanovljeno je da Aleksandar nije ubio svog druga, već je želeo da se otarasi njegovog tela, a nakon što je ovaj preminuo u njegovom domu u Nemačkoj od povreda zadobijenih u tuči

  • 0
Ubistvo Nemačka Foto: Privatna arhiva
Ubistvo Nemačka Aleksandar (levo) i Niko (desno) uhapšeni nakon što su pronađeni delovi tela Foto: Privatna arhiva

Policija u Nemačkoj sprovodi istragu o smrti muškarca Renea (39), čije iskasapljeno telo je pronađeno u oktobru u stanu Aleksandra B. u Grajfsvaldu.

Iako je prvo pokrenuta istraga o ubistvu, ustanovljeno je da Aleksandar nije ubio Renea, već je želeo da se otarasi njegovog tela, a nakon što je ovaj preminuo u njegovom domu.

Naime, istragom je ustanovljeno da je Rene preminuo u noći između 18. i 19. oktobra, a usled povreda koje je zadobio u tuči sa Aleksandrom, piše Bild.

Kobne večeri Rene je došao kod Aleksandra u goste i nakon što su popili koju čašicu više, dvojica prijatelja su počela da se svađaju. U jednom trenutku su počeli da se tuku, a veruje se da je Aleksandar svom drugu zadao najmanje jedan jak udarac.

Tokom tuče Rene je pao preko stola u dnevnoj sobi i zadobio ozbiljne povrede glave. Kada se Aleksandar ujutru probudio, shvatio je da njegov prijatelj više ne diše.

Ubistvo Nemačka Rene preminuo od posledica povreda zadobijenih u tuči Foto: Privatna arhiva

U panici, umesto da pozove policiju, sakrio je telo i pozvao prijatelja Nika B. (27), koji je nedavno izašao iz zatvora i od njega zatražio da mu pomogne da se otarasi Reneovog tela.


Niko je odmah došao kod Aleksandra u stan i njih dvojica su se dogovorili da telo iseku na delove, kako bi se lakše rešili dokaza.

Čitav slučaj je otkriven kada su Aleksandar i Niko poslali glasovne poruku dvojici prijatelja, koje su zamolili da im pomognu da prevezu telo. Čak su im poslali i fotografiju mrtvog Renea. Srećom, momci su odlučili da odu pravo u policiju i prijave slučaj.

Policija je upala u stan i zatekla dvojicu prijatelja i delove nesrećnog Renea. Telo je toliko bilo osakaćeno da je čak i specijalcima, koji su navikli na potresne prizore, bilo zlo.

Aleksandar i Niko su odmah uhapšeni i pokrenuta je istraga o ubistvu. Međutim, nakon što je istraga završena, biće promenjena optužnica i Aleksandar će se teretiti za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom. Niko se tereti za skrnavljenje tela preminule osobe i ometanje pravde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA