Vreme čitanja: oko 2 min.

Katamaran sa 100 turista počeo da tone, ljudi skakali u vodu: Snimak nesreće na moru, poginula žena

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako je došlo do nesreće biće poznato nakon što policija završi istragu

  • 0
potonuo katamaran na Bahamima Foto: Tanjug/AP

Jedna američka državljanka poginula je nakon što je katamaran, u kom je bilo oko 100 turista, potonuo dok je plovio ka privatnom ostrvu na Bahamima.

Glavni nadzornik rekao je za AP da je 74-godišnja žena koja se utopila poreklom iz Kolorada, kao i da je u trenutku nesreće bila na petodnevnom putovanju sa porodicom.

U početku nije bilo poznato kako je starica preminula.

Na istom katamaranu tog dana bili su i Beki i Met Savaž. Oni su novinarima ispričali da su ih tokom plovidbe udarila dva jaka talasa.

"Prvi je bio zaista veliki, podigao nas je, mnogi smo bili mokri. Drugi talas krenuo je pravo ka nama, mi smo se popeli na vrh katamarana, a onda nas je voda zapljusnula", ispričao je Met.

Nakon toga putnici su tražili pojaseve za spasavanje.

"Pojasevi za spasavanje na spratu katamarana nisu bili iznad nas, morali smo da odemo do prednjeg dela i uzmemo ih iz korpe", priseća se Beki.

Oni su skliznuli u vodu kada se trajekt izokrenuo za oko 75 stepeni. Ostrvo Plava laguna je bilo udaljeno 100 metara. Spasilački čamci su odmah stigli do njih, a uplašeni roditelji su svuda tražili svoju decu.

Met je uhvatio konopac sa čamca, a zatim je pomagao u spasavanju drugih putnika.

Policija je saopštila da je žena pronađena bez svesti, a telo su iz vode izvukli putnici i članovi posade. Pokušali su da joj daju veštačko disanje, odvukli su je do kopna, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt.

Prsluci za spasavanje su bili dostupni, a oni na brodu su ih nosili, prema vlastima.

Policija je saopštila da je do nesreće došlo nakon što je katamaran sa putnicima napustio ostrvo Paradajz i uputio se ka ostrvu Plava laguna,popularnoj destinaciji koja se nalazi severoistočno od glavnog grada Nasaua.

Na video snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako neki putnici viču kada je katamaran počeo da se naginje na desnu stranu. Neki su nakon toga počeli da skaču u vodu, a zatim su počeli da plivaju ka obližnjim čamcima.

Policija je saopštila da su u spasavanju pomogle i Kraljevske odbrambene snage Bahama, kao i brod koji se našao u blizini.

Kako je došlo do nesreće biće poznato nakon što policija završi istragu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA