Vreme čitanja: oko 1 min.

Pomogao drugu da ubije nastavnicu, osuđen na doživotnu kaznu: Zločin planirali 2 nedelje, zajedno sakrili telo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Telo žrtve pronađeno je ispod cerade u Ferfildu u Ajovi

  • 1
Jeremy Goodale Foto: Tanjug/AP

Tinejdžer koji je u Ajovi pomogao drugu da ubije nastavnicu bejzbol palicom zbog loše ocene osuđen je danas na doživotnu kaznu zatvora sa mogućnošću uslovnog otpusta posle 25 godina.

Džeremi Gudejl (18) pomogao je drugu Vilardu Mileru da ubije nastavnicu Noemu Graber (66) dok je šetala parkom. Njegov drug je ranije ove godine takođe osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Tužioci su rekli da su tinejdžeri, koji su u to vreme imali 16 godina ali su optuženi kao odrasli, bili ljuti na Nohemu zbog loše ocene koju je dala Mileru. Verovali su da će zbog loše oceme Mileru biti onemogućeno da upiše fakultet u inostranstvu koji je želeo.

Telo žrtve pronađeno je ispod cerade u Ferfildu u Ajovi.

Sudija je rekao da su namere i postupci optuženog bili zlokobni i zli.

Neki rođaci nastavnice su takođe krivili Milera i Gudejla za nedavnu smrt njenog muža, koji je bolovao od raka, ali je odložio lečenje zbog depresije zbog ubistva.

Gudejl je svedočio da su on i Miler planirali ubistvo oko dve nedelje i da su obojica udarili žrtvu, a zatim sakrili njeno telo. Rekao je da je Miler inicirao plan.

On se pre izricanja presude izvinio porodici ubijene nastavnice, kao i svojim roditeljima.

"Iskreno mi je žao. Ono što sam uradio nikada neće moći da se ispravi. Svakog dana mislim o tome i vraćam se u taj dan. Voleo bih da sam mogao da se zaustavim kako bih sprečio veliki gubitak i bol koji sam svima naneo", rekao je on.

Nakon što je sudija pročitao presudu, Gudejl je počeo da plače, a takođe mu je krenula i kriv iz nosa.

Podsetimo, Miler je u julu ove godine osuđen na doživotnu kaznu zatvora sa mogućnošću izlaska na uslovnu slobodu nakon što odsluži najmanje 35 godina iza rešetaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Štake potpazušne

    17. novembar 2023 | 11:59

    Može onlajn Miler,da završi pet fakulteta i da predaje onlajn i da digne kredit od plate i da tako nađe Boga a nastavnici svaka čast,mogla je dati višu ocenu,budala,provocira i zaustavlja mladost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA