Vreme čitanja: oko 1 min.

Otvorena Smotra dečijih folklornih ansambala Austrije

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Puno mi je srce kada vidim našu decu u srpskim narodnim nošnjama, koja daleko od pradedovskih ognjišta čuvaju svoju tradiciju"

  • 0
Beč Foto: Duško Vukajlović

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević otvorio je danas u Beču Smotru dečijih folklornih ansambala Austrije na kojoj je učestvovalo više stotina mališana članova srpskih folklornih društava iz cele Austrije.

"Veliko mi je zadovoljstvo da sam danas ovde sa vama, da kao ministar u Vladi Republike Srbije mogu da otvorim ovu predivnu manifestaciju i da

vam prenesem podršku našeg predsednika Aleksandra Vučića i celog državnog rukovodstva. Puno mi je srce kada vidim ovu našu prelepu mladost, našu decu u srpskim narodnim nošnjama, koja daleko od pradedovskih ognjišta čuvaju svoju tradiciju, pesmu, igru... Koja čuvaju srpski jezik ovde u srcu Austrije. Draga deco, vi ste budućnost srpskog naroda, čuvari vrednosti koje su nam dragocene, i danas smo svi mi ovde da vam pružimo podršku", rekao je ministar, koji je posebno zahvalio Aleksandru Saši Stankoviću, predsendiku Austrijskog saveza srpskog folklora na predanom radu i trudu koji ulaže u očuvanje i promociju naše bogate kulturne baštine.

"Veoma je važno da postoji jedna krovna organizacija, kao što je Austrijski savez srpskog folklora, koja okuplja naša folklorna društva kako bi dijaspora mogla da zajednički deluje ka ostavarenju glavnih ciljeva – očuvanju srpskog identiteta, jezika, kulture i tradicije i promociji ovih vrednosti širom Austrije. Veoma je važno da budete jedinstveni, jer naša snaga leži upravo u našem jedinstvu i slozi", poručio je ministar Milićević.

Ministar se u Beču sastao i sa predstavnicima udruženja dijaspore sa kojima je na radnom sastanku razgovarao o izradi buduće strategije odnosa

matice i dijaspore, kao i novog zakona o Srbima u dijaspori i regionu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA