Vreme čitanja: oko 1 min.

Gutereš "duboko šokiran" napadima na škole UN-a u Gazi

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je pozvao na hitan humanitarni prekid vatre

  • 9
Antonio Gutereš Foto: Tanjug/AP

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš izjavio je danas da je "duboko šokiran" da su dve škole UN-a pogođene za manje od 24 sata u Pojasu Gaze, ubivši i ranivši desetine ljudi među kojima je veliki broj žena i dece koji su, kako je naveo, tražili sigurnost u prostorijama Ujedinjenih nacija.

"Stotine hiljada palestinskih civila traže sklonište u objektima Ujedinjenih nacija širom Gaze zbog intenziviranih borbi. Ponovo potvrđujem da su naše prostorije nepovredive", naveo je Gutereš u saopštenju, prenosi Džeruzalem post.

On je rekao da rat između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas, koja upravljaju Gazom, izaziva "zapanjujući i neprihvatljiv broj civilnih žrtava" i ponovo pozvao na hitan humanitarni prekid vatre.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Doček predsednika Srbije na Samitu lidera o klimatskim promenama COP26 u Glazgovu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    19. novembar 2023 | 20:10

    "Šokiran si, majke ti" Kakva sprdnja od međunarodnih institucija.I šta sada imaju Palestinci od toga što si ti šokiran?Prvi ste da ako je u pitanju neka zemlja"trećeg sveta" ili neka z akoju je zapad rekao da je tako, tada izigravate autoritet, otvarate međunarodne sudove, udarate sankcije...A čim Ameri ili njihovi saveznici rade nešto gnusno, a toga je bilo ubedljivo najviše, ništa.I ovo je iznenađujuće , da ste "šokirani"

  • Zoki

    19. novembar 2023 | 21:18

    Koga god Ameri podrzacaju, ti se ponasaju kako njima pase.

  • a ako je

    19. novembar 2023 | 18:24

    u školama naoružanje a sa krova iste ispaljuju rakete ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA