Vreme čitanja: oko 1 min.

Sin izraelskog premijera kritikovao IDF, oni mu žestoko uzvratili: "Bolje bi bilo da si ćutao"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Era vašeg zlonamernog uticaja je završena", navodi se u objavi

  • 2
Yair Netanyahu, Jair Netanjahu Foto: TASS / ddp USA / Profimedia

Sin izraelskog premijera Benjamina Netanijahua kritikovao je u objavama na Telegram kanalu Izraelske odbrambene snage (IDF), sudove i medije, što se prema pisanju Džeruzalem posta poklopilo sa konferencijom za štampu njegovog oca u subotu.

U jednom postu je tvrdio da su odluke koje je doneo Visoki sud pravde dovele do promena u pravilima angažovanja IDF-a na granici sa Gazom, omogućavajući teroristima Hamasa da priđu graničnoj ogradi.

Zatim je podelio postove u kojima je okrivio IDF za neuspeh 7. oktobra, kada su teroristi Hamasa masakrirali 1.200 Izraelaca i stotine njih uzeli za taoce, prenosi Džeruzalem post.

U jednoj od objava navodi se da su osmatračnice na granici sa Gazom upozoravale na provokacije Hamasa, ali je viši komandant zapretio da će im se suditi „ako nastave da uznemiravaju”.

U narednim objavama, Jair Netanjahu je naglasio da je bezbednosni sektor bio taj koji je insistirao na slanju dizel goriva u pojas Gaze.

Kako prenosi izraelski list, rezervisti IDF-a su mu poručili da je završena "era zlonamernog uticaja".

Benjamin Netanijahu  Ehud Olmert Foto: Shutterstock

„Morate pogledati činjenice: arogancija pripada vama, dok neprozirnost i krivica pripadaju vašem ocu. Era vašeg zlonamernog uticaja je završena", navodi se u objavi.

Takođe se dodaje da su IDF ujedinjene sa muškarcima i ženama koji, kako se navodi, rizikuju svoje živote "da bi zaštitili našu zemlju iz koje ste pobegli".

"Razumemo frustracije i želje vašeg oca; cela nacija razume. Međutim, u večeri kada smo oplakivali gubitak osam vojnika , bolje bi bilo da si ćutao“, poručili su rezervisti IDF-a.

(Telegraf.rs)

Video: Izraelski vojnik prolazi kroz jedan od Hamasovih podzemnih tunela i izlazi u bolnici u Gazi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lora

    19. novembar 2023 | 19:29

    PA gde mu je sin da SE pridruzi vojnicima ?!

  • Goran

    20. novembar 2023 | 02:45

    Kada ljudi shvate da je moć u njihovim rukama a ne pojedinca biće bolje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA