Vreme čitanja: oko 3 min.

Bili su vereni, nakon raskida ga tužila za milione: Gde je danas manekenka koju je Dodi ostavio zbog Dajane?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Keli Fišer je bila poznati i uspešan model u vreme kada je upoznala Dodija

  • 0
Keli Fišer Kelly Fisher, Princeza Dajana, Lejdi Di i Dodi Fayed Foto: KIM KULISH/AFP/Profimedia, Tanjug/AP

Prve četiri epizode poslednje sezone Netfliksove serije "Kruna" prikazuje događaje britanske kraljevske porodice iz kasnih 1990-ih. Poseban akcenat bio je na vezi princeze Dajane sa egipatskim milionerom Dodijem al Fajedom, kao i njihova pogibija u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

U seriji se pominje i Dodijeva verenica Keli Fišer, sa kojom je bio na korak od venčanja kada je u leto 1997. godine počeo vezu sa Dajanom.

Autori serije ističu da je serija zasnovana na istinitim događajima i da imaju određenu dozu slobode kada obrađuju određene likove ili situacije. Čini se da to nije slučaj sa popularnom manekenkom, jer je njen lik po ocenama kritičara predstavljen verodostojno.

Ko je Keli Fišer?

Keli Fišer je bila poznati i uspešan model u vreme kada je upoznala Dodija. O tome koliko je njihova veza bila ozbiljna govori i podatak da je Dodi venčanje zakazao za 9. avgust, a kupio je i kuću u Malibuu u kojoj će živeti.

Prema članku Vanity Faira iz 2008 godine, Keli i Dodi su bili u Parizu 14. jula 1997. godine kada ga je otac Mohamed pozvao i zatražio da mu se pridruži na odmoru zajedno sa princezom Dajanom. Iako je nekoliko dana kasnije i Keli došla u Sen Trope, bila je smeštena u manjoj jahti u odnosu na onu u kojoj je bila Dajana, a sa Dodijem se viđala uveče, kada on dođe kod nje.

"Mislim da sa sigurnošću možemo reći da princeza Dajana nije znala da je Keli Fišer bila na drugoj jahti čekajući tajde Dodijeve posete. Keli i Dodi su u to vreme već godinu dana bili u vezi. Obezbeđenje koje hje Mohamed al Fajed dodelio Dajani i Dodiju sigurno su znali gde je Keli. Sin poznatog milijardera bio je u vezi sa dve žene koje su boravile na istom mestu u isto vreme, ali na različitim jahtama", rekao je autor članka Domikin Dune.

On je ovim navodima potvrdio da je "ljubavni trougao" verodostojno prikazan u prvim epizodama popularne serije "Kruna".

Princeza Dajana i Dodi al Fajed Foto: Profimedia/Abaca Press

Nakon što je Dodi raskinuo veridbu sa njom, Keli ga je tužila, a zajedno sa svojom advokaticom Glorijom Olred održala je 15. avgusta konferenciju za novinare u Beverli Hilsu.

Advokatica je tom prilikom ispričala da je Dodi doveo Keli skoro do oltara, a zatim ju je napustio.

"Odbacio je njenu ljubav na bezosećajan način, nije ni razmišljao o njoj", rekla je Olredova tada.

Princeza Dajana i Dodi al Fajed Foto: Profimedia/MAXPPP

Ona je takođe rekla da je manekenka za prevaru saznala tek kada je u medijima videla paparaco fotografije para kako se ljubi. advokatica tvrdi da su ove fotografije osramotile godpođicu Fišer

Nakon što su Dajana i Dodi poginuli u saobraćajnoj nesreći, Keli je odustala od tužbe.

"Bilo mi je slomljeno srce kada sam videla Dajanine i Dodijeve slike na kojima su zajedno. Najviše mi je srce bilo slomljeno kada sam čula da je poginuo. To je bilo previše za mene, bilo mi je jako teško", rekla je Keli u intervjuu za The Sun 2017. godine.

Gde je Keli danas?

Snimljeni telefonski razgovor između Keli i Dodija bio je deo istrage o Dajaninoj smrti.

"Čak si me doveo do Sen Tropea da sedim na jahti dok si ti zavodio Dajanu, a onda dolazio uveče da budeš sa mnom", deo je Keline izjave koji je bio predmet istrage.

Od pogibije Dajane i Dodija prošlo je više od 25 godina.

Keli se 2007. godine udala za bogatog ruskog pilota Mihaila Movšina sa kojim ima ćerku.

Porodica živi u Južnoj Kaliforniji, gde Keli radi kao investitor.

Fišerova se dugo ne bavi modelingom i sa porodicom živi povučeno.

(Telegraf.rs)

Video: U Kensingtonu će živeti sećanje na nju: Prinčevi Vilijam i Hari otkrili statuu princeze Dajane

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA