Vreme čitanja: oko 2 min.

Ubio majku i ćerku, pa njihova tela sakrio ispod poda u kuhinji: Porodica traži smrtnu kaznu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon što je Benilin nestanak prijavljen policija je preko sigurnosnih kamera prepoznala Endrjuov auto i uhapsila ga

  • 0
Ubistvo Bennylyn Burke Foto: Scotland police

Endrju Ins koji je čekićem nasrmt izudarao filipinku Benilin Berk, a zadim ugušio njenu ćerku Dželiku, osuđen je na doživotnu kaznu zatvora sa mogućnošću uslovnog otpusta nakon 30 godina.

Nakon što ih je ubio Žendrju je njihova tela sakrio ispod poda u kuhinji. Nakon što su tela otkrivena, obdukcija je pokazala da je on pre ubistva silovao Dželiku.

Benilin otac rekao je medijima da je Endrju zaslužio smrtnu kaznu zbog svojih zločina. Njena sestra Šela rekla je da on zaslužuje da plati za svoje grehe.

"Policija u Škotskoj nam je rekla da su moja ćerka i unuka ubijene u Dandiju. Nema ništa bolnije od toga da izgubite unuku i ćerku. Nikako nisam mogao da prihvatim to štop se dogodilo. Šta su pogrešile? Zašto su ubijene? Sve to je bilo jako bolno za nas", rekao je Benilin otac.

On je zatim dodao da je cela porodica uništena.

"Mislim da je Endrju istinsko zlo. Ubio je moju ćerku i unuku, obe su bile predivne. Ne razumem kako je mogao da učini tako nešto dvema nevinim osobama, pogotovo nedužnom detetu. Ako mene pitate doživotna kazna nije dovoljna, trebalo je da dobije smrtnu kaznu", dodao je on.

Ubistvo Bennylyn Burke Endrju tokom suđenja Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Porodica je uložila žalbu na presudu i traže smrtnu kaznu za Endrjua.

Endrju Ins je namamio Benilin da dođe kod nejga u stan nakon što su se upoznali preko sajtova za upoznavanje u februaru 2021. godine.

Ona se 2018 udala, iz braka ima ćerku Dželiku, ali se ubrzo razvela. Nakon što se neko vreme dopisivala sa Endrjuom, odlučila je da sa ćerkom otputuje u Škotsku i sretne se sa njim. Dve nedelje kasnije prijavljen je njihov nestanak.


Međutim, njena sreća bila je kratkog daha. Dok je pripremala hranu u kuhinji Endrju ju je nekoliko puta udario čekićem i ona je preminula na licu mesta. Tri dana kasnije zadavio je i njenu ćerku dok se igrala žmurke, a pre toga ju je i seksualno zlostavljao.

Nakon što je Benilin nestanak prijavljen policija je preko sigurnosnih kamera prepoznala njegov auto i uhapsila ga.

Ubistvo Bennylyn Burke Endrju kupuje čekić u prodavnici Foto: COPFS

Tokom ispitivanja u policiji priznao je da je tela sakrio ispod poda u kuhinji.

"Nisam mogao da čuvam dete. Previše je vrištala i plakala", rekao je on.

Kada je policija otišla u kuću ispod betona i šuta pronašli su njihova tela. On je čak pokušao da zalepi nove pločice u prostoriji kako bi sakrio zločin.

On je takođe tvrdio da je neuračunljiv i da je to zbog steroida koje svakodnevno pije zbog kronove bolesti. On je tokom suđenja podneo molbu za umanjenje odgovornosti, ali je psihijatar odbio da potvrdi da je tokom zločina bio neuračunjiv.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je tekao teroristički napad u Briselu: Od ubistva na ulici do ranjavanja napadača u kafiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA