Vreme čitanja: oko 3 min.

Vožnja koja je odvela princezu Dajanu i Dodija u smrt prikazana u seriji "Kruna": Čuje se jeziv trenutak

Vreme čitanja: oko 3 min.

Netfliks je oduvek insistirao da gledaoci neće videti sudar u tunelu Pont de l'Alma u kojem su poginuli Dodi i Anri Pol pri udaru, dok je Dajana umrla nekoliko sati kasnije - međutim, sudar se može čuti na kraju treće epizode

  • 0
The Crown Kruna serija Elizabeth Debicki Elizabet Lejdi Di Foto: Supplied by LMK / imago stock&people / Profimedia

U trećoj epizodi šeste sezone Netfliksove serije "Kruna" (The Crown) prikazana je kobna vožnja koja je princezu Dajanu i Dodija Fajeda odvela u smrt.

Užasna scena prikazana je na kraju treće epizode poslednje sezone serije koja je uzdrmala svet, kada Dajana (Elizabet Debicki) i Dodi (Halid Abdala) ulaze u auto ispred hotela Ric u Parizu kako bi se vratili u stan egipatskog filmskog producenta.

Automobil zatim ubrzava ulicama francuske prestonice pre nego što ulazi u tunel Pont de l'Alma.

U seriji se ne vidi udes koji je ubio princezu i Dodija, ali se čuje audio zapis fatalnog incidenta.

Govoreći u hodniku pre kobnog poslednjeg putovanja, Dodi pita Anrija Pola, zamenika šefa obezbeđenja u Ricu, da li je bezbedno da putuju.

Govoreći na francuskom, Anri objašnjava da su dva službenika uzela vozilo-mamac, tako da je obala čista za Dajanu i Dodija.

"Niko neće da vidi da odlazimo, veruj mi", rekao je on Dodiju.

Ali kako je par izašao iz hotela ka mercedesu benz W140, okružili su ih paparaci.

Zloslutna muzika tada svira dok vozač pita Dajanu da li je dobro, pre nego što je Dodi rekao Anriju, koji vozi vozilo - "allez" (hajde, nastavi).

Kada su ušli u auto, razmenili su par reči, ali je prikazano kako se Dajana i Dodi drže za ruke.

Automobil počinje da juri ulicama i prolazi pored pešaka koji šeta svog psa i koji izgleda pomalo zatečen brzinom vozila.

Netfliks je oduvek insistirao da gledaoci neće videti sudar u tunelu Pont de l'Alma u kojem su poginuli Dodi i Anri Pol pri udaru, dok je Dajana umrla nekoliko sati kasnije - međutim, sudar se može čuti na kraju treće epizode.

The Crown Kruna serija Elizabeth Debicki Elizabet Lejdi Di Foto: Didier Ferey / KCS Presse / Profimedia

Serija prikazuje automobil kako ulazi u tunel Pont de l'Alma dok juri pored šetača pasa, u snimku koji može šokirati neke gledaoce.

Poslednja epizoda prvog dela 6. sezone takođe prikazuje posledice smrti princeze Dajane dok se kraljevskoj porodici saopštavaju vesti u Balmoralu.

U epizodi je Dajana prikazana kao uznemirena i frustrirana poslednjeg dana svog života dok provodi dan u Parizu sa Dodijem. U jednoj sceni, ona izražava svoju frustraciju dok pokušava da pozove svoje sinove koji su u dvorcu Balmoral, kada joj saopštavaju da su oni upravo izašli.

"Prinčevi su čekali vaš poziv ali su upravo izašli. Probajte za vreme večere", govore joj iz dvorca.

Ona na kraju uspeva da razgovara sa njima, kada su je pitali da li namerava da se uda za Dodija.

Međutim, prema izveštajima princa Harija i princa Vilijama o poslednjem telefonskom razgovoru koji su imali sa svojom majkom, ova verzija događaja ne zvuči sasvim tačno.

U seriji Dajana im govori da jedva čeka da ih vidi i da će prespavati samo još jednu noć pre nego što opet budu zajedno.

To se, nažalost, nije desilo. Usledila je kobna vožnja francuskim ulicama i sudar, a Dajana je proglašena mrtvom u četiri sata ujutru.

Emotivne prve četiri epizode šeste sezone ​​pokrivaju tragičnu saobraćajnu nesreću u Parizu u avgustu 1997. godine u kojoj su poginuli princeza Dajana, Dodi Fajed i njihov šofer Anri Pol - i reakciju kraljevske porodice na to, kao i letnji odmor u kojem su Dajana i Dodi uživali u Sen Tropeu pre tragedije.

Pariske scene su snimane u francuskoj prestonici, dok je za scene iz Sen Tropea angažovana jahta, iako su one zapravo snimane na Majorci.

Druga polovina šeste sezone serije biće objavljena sredinom decembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA