Vreme čitanja: oko 1 min.

Filipa izručuju domovini: Ubio devojku i bacio njeno telo, pa pobegao u Nemačku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Filip je za vikend uhapšen u Nemačkoj

  • 0

Nemački sud danas je naredio izručenje Italijana osumnjičenog za ubistvo 22-godišnje devojke koje je izazvalo ogorčenje u Italiji.

Viši regionalni sud u Naumburgu, u istočnoj nemačkoj pokrajini Saksonija Anhalt, objavio je izručenje 21-godišnjeg osumnjičenog, prenosi AP.

Osumnjičeni Filip Tureto uhapšen je tokom vikenda u blizini nemačkog grada Lajpciga i trenutno se nalazi u pritvoru u Haleu. Sud je rekao da je Tureta pristao na ekstradiciju i da će on ostati u pritvoru dok ne bude izručen italijanskim vlastima.

Tureto se tereti da je svirepo ubio svoju bivšu verenicu Đuliju, a potom njeno telo bacio sa litice pre nego što je pobegao u Nemačku gde je i uhapšen.

Prema pisanju italijanskih medija, devojka je nestala 11. novembra, nakon što je otišla da se sastane sa bivšim verenikom sa kojim je ostala u dobrim odnosima.

Poslednji put su viđeni kako sede u restoranu brze hrane u tržnom centru u jednom tržnom centru oko 20 sati, nakon čega im se gubi svaki trag. Nakon toga su viđeni kako se svađaju u vozilu na jednom parkingu - Filip je Đuliju ošamario, nakon čega je izašla iz kola, ali je on krenuo za njom.

Prema izvorima iz istrage, veruje se da je Đuliju Filip tada počeo da vuče za kapuljaču i krvnički je udara, a kako je pala krvava na trotoar, veruje se da je upravo u tom trenutku on njoj zadao kobne ubode nožem, a njeno telo je potom ubacio u gepek vozila i otišao.

Telo je potom bacio sa litice nedaleko od jednog jezera i Piankavala, poznatog skijaškog centra, a sutradan su njegov automobil snimile sigurnosne kamere u Austriji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA