≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Snimljen trenutak eksplozije na mostu na Nijagari: Poleteo u vazduh i u trenu se pretvorio u vatrenu loptu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nadzorna kamera snimila je trenutak kada je vozilo eksplodiralo na graničnom prelazu američko-kanadskog mosta "Duga". U eksploziji su nastradale sve osobe

  • 0
Nijagarini vodopadi, granični prelaz eksplozija Foto: Tanjug/AP

Nadzorna kamera snimila je trenutak kada je vozilo eksplodiralo na graničnom prelazu američko-kanadskog mosta "Duga". U eksploziji su nastradale sve osobe.

CNN je geolocirao i potvrdio autentičnost snimka.

Vozilo koje je eksplodiralo nije vidljivo na snimku. Vremenska oznaka glasi 22. novembar, 11.22, kada se vidi velika vatrena lopta koja se relativno sporo kreće pre nego što se rasprši.

Kako javlja CNN, vlasti koriste bespilotne letelice kako bi dobile pregled područja udara na most i utvrdile šta se tačno dogodilo na mestu eksplozije, rekao je za tu televiziju izvor za sprovođenje zakona.

I FBI istražuje eksploziju u kojoj su poginula dva putnika na graničnom prelazu.

MSNCB je objavio snimak "poletanja" automobila nakon što je naleteo na ogradu, trenutak pre eksplozije.

Kanadski ministar javne bezbednosti Dominik LeBlan rekao je da njegova vlada "izuzetno ozbiljno" shvata eksploziju i da redovno dobija obaveštenja od američkih vlasti, Kraljevske kanadske konjičke policije i agencija granične službe.

On je rekao da planira uskoro da razgovara sa američkim državnim sekretarom.

"Ovo je očigledno veoma ozbiljna situacija", rekao je ministar, ali nije želeo da spekuliše o "poreklu" incidenta ili smrtnih slučajeva zbog njegove "evoluirajuće" prirode.

On i kanadski premijer Džastin Trudo dobiće dodatna ažuriranja "u narednim trenucima", dodao je.

TRudo je ponovio ministrova osećanja i rekao da je eksplozija u "očigledno veoma ozbiljna situacija" i da se dodatne mere "razmišljaju i aktiviraju".

Inače, kofer je pronađen u blizini automobila koji je učestvovao u eksploziji, ali u njemu nije bilo eksploziva, prenosi "New York Times" izjavu zvaničnika za sprovođenje zakona.

"Zvaničnik organa za sprovođenje zakona informisan o incidentu rekao je da istražitelji veruju da je eksplozija nastala kao posledica sudara. Automobil je poleteo u vazduh i udario u cementni stub, prema rečima zvaničnika", objavio je "NYT".

(Telegraf.rs)

Video: Timovi za spasavanje u pripravnosti: Pripadnici Sektora za vanredne situacije obišli mesta oko Lima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA