Vreme čitanja: oko 1 min.

Penzionerka donirala najsavremeniji sanitet, ali je imala jedan neobičan "uslov": Ne, nije ono što mislite

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo sanitetsko vozilo nije rezultat nabavke ministarstva ili bilo koje druge državne agencije, već donacija Atine Papahristu iz Mesolongija

  • 0
Greece ambulance, hitna pomoć Grčka Foto: Shutterstock

Atina Papahristu, penzionisana zemljoradnica iz Grčke, donirala je sanitetsko vozilo bolnici u mestu u kom živi, ali pod jednim specijalnim "uslovom".

Sa novim vozilom hitne pomoći koje je danas stavljeno u operativnu pripravnost, sektor hitne pomoći u Mesolongi u Grčkoj je ojačan, javlja "Messolonghi News".

Ovo sanitetsko vozilo nije rezultat nabavke ministarstva ili bilo koje druge državne agencije, već donacija Atine Papahristu iz Mesolongija.

Atina nije ni biznismen, niti je "u parama", već je zemljoradnica u penziji. Ona je donirala vozilo hitne pomoći sa željom da pokriva isključivo potrebe bolnice u njenom mestu.

"Trebalo je nekoliko puta da me prevezu u bolnicu u Patrasu. Obično nije bilo na raspolaganju vozila hitne pomoći, a jednom se čak i pokvarila na mostu Rio–Antirio, pa sam morala da putujem taksijem."

"Zato sam odlučila da kupim vozilo hitne pomoći i stavim ga na raspolaganje bolnici da pokrijem potrebe svojih sugrađana", razoružajuće iskreno je izjavila gospođa Atina.

Vredi naglasiti da je jedini "uslov“ koji je gospođa Atina u šali tražila, jeste da kada to vozilo hitne pomoći prođe ispred njene kuće ima uključenu sirenu.

(Telegraf.rs)

Video: Reka Lim nabujala preti da poplavi kuće

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA