Vreme čitanja: oko 2 min.

Političar obelodanio vezu sa 15-godišnjakinjom: Stranka u Danskoj reagovala, oglasili se i njeni roditelji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon ove izjave, Majk je otišao na "kraće bolovanje", dok je nekoliko dana pre odsustva izjavio za danske medije kako je njegova "veza sa tinejdžerkom potpuno legalna, da se on i devojka vole i da imaju podršku njenih roditelja"

  • 1

Majk Fonseka (28), zastupnik danskog parlamenta, šokirao je javnost nakon što je otkrio da je u vezi sa 15-godišnjom devojkom.

Stranka umerenih je odmah reagovala na čelu sa Lars Loke Rasmusenom koji je izjavio da ga treba "izbaciti iz stranke".

Nakon ove izjave, Majk je otišao na "kraće bolovanje", dok je nekoliko dana pre odsustva izjavio za danske medije kako je njegova "veza sa tinejdžerkom potpuno legalna, da se on i devojka vole i da imaju podršku njenih roditelja".

Naveo je da "oni sada žive zajedno".

Inače, prema kodeksu ponašanja Umerene stranke, nijedna punoletna osoba ne bi smela da bude u vezi sa osobom mlađom od 18 godina. Portparolka Umerenih Monika Rubin uporedila je vezu Majka Fonseke sa 15-godišnjom devojčicom sa "groomingom", opasnim oruđem kojim predatori sistematskom manipulacijom dovode osobu do tačke u kojoj ona postaje njihova žrtva.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Mike Villa Fonseca (@mikevillafonseca)

"Grooming" je u Danskoj zabranjen novim zakonom koji je stupio na snagu 1. jula ove godine.

"To je proces u kome nasilnik gradi odnos sa detetom sa ciljem da dete (prividno dobrovoljno) učestvuje u aktivnostima koje će zadovoljiti nasilnika. Izraz se stoga koristi da se odnosi na manipulaciju detetom od strane seksualnog prestupnika", objasnila je Rubin u svojoj objavi na Fejsbuku.

Nakon što su mediji objavili vest o skandaloznoj vezi oglasili su se i roditelji 15-godišnje devojčice, pod uslovom da ostanu anonimni.

"Stvari su se desile malo rano, ali u tome nema ništa. Na kraju krajeva, ljudi reaguju na razlike u godinama. Ali imamo poverenja u ćerku i Majka", - rekao je otac u intervjuu za Ekstra Bladet.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Mike Villa Fonseca (@mikevillafonseca)

Njegova supruga i on kažu da je sve to "teško pogodilo njihovu porodicu, zbog čega je njihova ćerka, koja ide u 9. razred, uplašena i zabrinuta".

"Majk je naš porodični prijatelj najmanje pet godina. Upoznali smo se jer nas obojicu zanimaju motori, a njegova veza sa mojom ćerkom počela je pre pet meseci", – rekao je otac.

Nakon što je Majk Fonseka napustio Partiju umerenih, on je za TV 2 pomenuo tri stranke u kojima je rekao da može da vidi sebe u budućnosti. Ali sve tri - Socijaldemokrate, Venstre i Liberalni savez - odbile su to.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA