Vreme čitanja: oko 2 min.

Filipa sutra izručuju domovini, otkriveno šta je kupio pre ubistva Đulije: Ovaj dokaz ga šalje na dužu robiju?

Vreme čitanja: oko 2 min.

I dok čekaju Filipovo izručenje, policija neumorno radi na ovom slučaju koji je dubko potresao ne samo Italiju, već i celu Evropu

  • 0

Filip Tuerto, mladić koji je osumnjičen za ubistvo bivše devojke Đulije Čeketin, biće sutra izručen Italiji.

Očekuje se da će avion poleteti iz Rima u osam ujutru po lokalnom vremenu, a stići će u Frankfurt u deset časova. Vlasti će na aerodromu preuzeti Filipa, a povratak uItaliju planiran je za 10.45.

Nakon što stigne na aerodrom u Veneciju, Filip će biti ispitan u policiji, a ove informacije potvrdio je i njegov advokat.

I dok čekaju Filipovo izručenje, policija neumorno radi na ovom slučaju koji je dubko potresao ne samo Italiju, već i celu Evropu.

Istragom je utvrđeno da je nokoliko dana pre zločina, Filip preko interneta kupio samolepljivu traku, istu onu koja je pronađena na mestu gde je Đulija ubijena.

Veruje se da će ovaj dokaz Tužilaštvo iskoristiti kao otežavajuću okolnost i da će zbog toga zločin okarakterisati kao ubistvo s predumišljajem, a sudiće mu se i za prikrivanje tela.

Giulia Cecchettin Foto: MvS / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Vlasti su saopštile da će Đulijino opelo biti služeno u baziliki Santa Đustina u Padovi.

Datum sahrane još nije poznat jer će morati da se sačeka obdukcija, koja je zakazana za 1. decembar.

Telo mlade Đulije (22) pronađeno je u subotu, nedelju dana nakon što ju je bivši dečko Filip Tureta (22) oteo i izbo najmanje 27 puta. Nakon ubistva bacio ju je sa litice, a on je lutao svojim autom po Evropi.

Nemačka policija uhapsila ga je u nedelju u blizini Lajpciga. Prilikom hapšenja na rukama je imao rane i tragove krvi na sebi.

Filip je nemačkim policajcima rekao da je tokom bekstva "nekoliko puta mislio da sve okonča", ali da za to nije imao hrabrosti.

Giulia Cecchettin Filippo Turetta Italija ubistvo Foto: Tanjug/AP

"Ubio sam devojku, lutao sam oko sedam dana jer sam pokušavao da okončam sve. Nekoliko puta sam razmišljao da se zakucam u prepreku i da sebi prerežem grlo, ali nisam imao hrabrosti za to", rekao je Filip policajcima.

Policiji se predao sa podignutim rukama, navodi se u policijskom izveštaju.

Slučaj je šokirao naciju, delimično zbog godina žrtve i osumnjičenog za ubistvo, kao i zbog brutalnosti ubistva.

Đulija Čečetin želela je da prekine svaki kontakt sa bivšim dečkom, ali se plašila da to uradi jer je verovala da mi mogao da povredi samog sebe, prema glasovnom snimku koji je u sredu uveče emitovao TG1.

"Osećam da sam u situaciji da bih volela da nestane, volela bih da nemam više kontakt sa njim, ali ne znam kako da to uradim jer se osećam krivom, previše se plašim da bi mogao da se nekako povredi", rekla je Đulija u snimku.

Ovaj snimak je nastao nakon što je Đulija raskinula sa Filipom u avgustu ove godine. Mediji pišu da je ovo rekla 39 dana pre nego što ju je bivši dečko brutalno ubio.

"Govorio mi je da je super-depresivan, da je prestao da jede, da dane provodi gledajući u plafon, da misli samo na to kako da se ubije, da bi voleo da umre", dodala je Đulija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA