Vreme čitanja: oko 2 min.

Dečak upucao druga iz vazdušne puške tokom časa, dijabola mu probila srce: Olga gledala kako mališan umire

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dali smo mu injekcije, sve smo pokušali da ga oživimo, ali nije bilo spasa, rekla je Olga

  • 0
Dečak dete vazdušna puška Foto-ilustracija: Shutterstock

Policija u Ukrajini sprovodi istragu o smrti dečaka (14), koji je preminuo tokom časa kada ga je drug slučajno pogodio dijabolom iz vazdušne puške.

Tragedija se dogodila 22. novembra u poslepodnevnoj smeni u jednoj srednjoj školi u regionu Ivano-Frakovska. Deci je vazdušnu pušku, navodno, dao nastavnik, koji je đake potom izveo u hodnik da gađaju mete, što je zakonom zabranjeno.

U jednom trenutku jedan od učenika je krenuo da napuni pušku i tada je ona opalila, a dijabola je probila grudi 14-godišnjaku koji je stajao blizu njega i zarila mu se u srce.

Zaposleni u školi su potrčali da detetu pruže pomoć, ali mu nije bilo spasa.

Dok se čekala Hitna pomoć, dotrčali su lekari seoskog doma zdravlja.

"Dete već nije davalo znake života. Otpočeli smo masažu srca i dali injekciju kako bismo podigli pritisak, ali uzalud", rekla je Olga Atamanjuk, koja radi kao bolničarka u domu zdravlja.

Nažalost, ni lekari Hitne nisu uspeli da reanimiraju dete.

"Dečak je pogođen pravo u srce, videla se ulazna rana. Ovo je šok. Nismo verovali da može da probije do srca. Mislili smo, da ulazna rana je, ali će samo boleti, dete će preživeti. Ovo niko nije očekivao", rekla je Irina Lesjuk, glavna sestra lokalne bolnice.

Policija je došla da privede nastavnika, ali se njemu slošilo od šoka, zbog čega je prebačen u bolnicu.

"Imao je problema sa srcem i tri infarkta, kao i operaciju na srcu. Još nije razgovarao sa roditeljima preminulog dečaka. Očekuje se da će dati iskaz policiji", rekao je direktor škole Vasilij Kosmirak, koji je rekao da je nastavnik pod medicinskim nadzorom.


Mediji pišu da je nastavnik samoinicijativno organizovano časove gađanja. Kobnog dana je okupio oko 15 tinejdžera i postavio im mete u hodniku škole kako bi gađali iz vazdušne puške. Mete su navodno bile na manje od sedam metera.

"Tokom ispitivanja deteta koje je ispalilo kobni hitac, utvrđeno je da je ono punilo oružje i davalo ga drugim učenicima da pucaju. Dečak se prilikom jednog od punjenja okrenuo prema žrtvi i tada je do došlo do pucnja usled nepažljivog rukovanja", naveli su iz policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA