≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tinejdžer (15) ubio beskućnika (39) jer je osumnjičen za silovanje njegove devojke (16)

Vreme čitanja: oko 3 min.

  • 0

Petnaestogodišnji dečak iz Pensilvanije optužen je za ubistvo beskućnika (39) za kog se sumnja da je silovao njegovu devojku (16). Tomas Džejms Niarhos iz Stoua optužen je za ubistvo prvog stepena nakon smrti Džeremaje Vejlona Hokinsa (39) u sredu.

Policija je stigla na lice mesta nešto posle podneva u Potstaunu i pronašla Hokinsa, beskućnika, sa ranom od metka u glavu. Prema okrugu Montgomeri, Kevin R. Steele, Niarhosa su držali svedoci i odmah ga je policija privela nakon incidenta.

Policajci su sa lica mesta pronašli poluautomatsko vatreno oružje za koje su detektivi kasnije utvrdili da je oružje njegovog oca, koji nosi isto ime, Toma Niarhosa. Obraćajući se ekskluzivno za DailiMail.com, stariji Niarhos je izrazio krajnje užasnutost zbog incidenta.

"Jedini komentar koji imam je da je to bila tragedija i moje molitve upućene su njegovoj porodici", rekao je. Niarhos je takođe potvrdio da Hokins nije bio odmah poznat organizaciji za koju radi.

Prema istražiteljima, motiv pucnjave može biti povezan sa navodnim seksualnim napadom na Niarhosovu devojku četiri meseca ranije. Raniji policijski zapisi pokazuju da je Niarhos rekao policajcima u julu da je Hokins navodno silovao svoju 16-godišnju devojku. Devojka nije identifikovana.

Policija u Potstaunu je u to vreme istraživala optužbe, ali nije dobila nikakvu saradnju od devojčicine porodice, a njena majka je rekla policiji da ne želi da podnese tužbu. Prema intervjuima sa svedocima i pregledu snimaka nadzora od strane policije, Niarhos je potražio Havkinsa, a njih dvojica su viđena kako stoje blizu jedan uz drugog kako se svađaju.

Kaže se da je mlađi Niarhos pružio ruku ka Hokinsu, pre nego što je na njega zamahnula guma, saopštila je policija. Uprkos pokušaju Hokinsa, Niarhos je navodno ispalio jedan hitac u Hokinsovo lice, zbog čega je pao na zemlju.

Mlađi Niarhos je zatim navodno ispalio još jedan hitac u Hokinsa pre nego što je ispustio vatreno oružje i otišao gde su ga zatim zadržali prolaznici.

Prema izjavi o verovatnom uzroku, dok je Niarhos bio u pratnji u policijsku stanicu, kamera policajca ga je snimila kako viče na one koji prvi reaguju pokušavaju da spasu Hokinsa. "On je silovatelj, nemojte ga žaliti... silovao je 15-godišnju devojčicu, nemojte mu pomoći", kaže se da je mlađi Niarhos vikao na hitnu pomoć. Entoni Kolaveči, koji je takođe beskućnik, rekao je u sredu za MediaNevs Group nakon pucnjave da je Hokins, koga je nazvao 'Džej', bio njegov bivši cimer.

Kolaveči je rekao da mi je Hokins, koji je nedavno postao zavisnik od droge, "spasao život".

"Okliznuo sam se u kupatilu i stalno sam govorio da sam dobro, ali on je insistirao da me hitna pomoć odveze u bolnicu", rekao je.

'Stalno pokušavam da kažem sebi da me nije briga, ali ima ljudi kojima će nedostajati i ja sam jedan od njih.' Niarhosov otac, koji je direktor udruženja za beskućnike, je u sredu rekao detektivima da je primio telefonski poziv od prijatelja koji je plakao i rekao mu da se javi u policijsku upravu. Detektivi su mu potom pokazali sliku pronađenog vatrenog oružja za koje je identifikovao da pripada njemu i da je nestalo iz njegove kuće. Stariji Niarhos je rekao policajcima da je nedavno držao taj pištolj u svojoj spavaćoj sobi u zaključanom noćnom ormariću.

On je policiji takođe rekao da je u sredu u spavaćoj sobi svog sina pronašao cedulju koja je ukazivala na plan da pobegne, kao i spakovanu torbu odeće.

Dr Khalil Vardak, forenzički patolog iz kancelarije mrtvozornika okruga Montgomeri, obavio je obdukciju Hokinsa, koja je otkrila da je Havkins jednom pogođen u stranu lica iz neposredne blizine. Dr Vardak smatra da je uzrok smrti prostrelna rana u glavu i da je način smrti bio ubistvo. Niarhos je zvanično optužen kao odrasla osoba za ubistvo prvog stepena, ubistvo trećeg stepena, posedovanje vatrenog oružja kao maloletnik, između ostalih optužbi.

Formalno ga je optužila sudija Okružnog veća Margaret Hansiker 22. novembra 2023. i vraćen je u Omladinski centar okruga Montgomeri. Preliminarno ročište zakazano je za 30. novembar 2023. pred sudijom Magistralnog okruga Scottom T. Palladinom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA