Vreme čitanja: oko 1 min.

Hamas bi danas trebalo da pusti još 11 talaca: Izrael dobio spisak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Palestinska militantna organizacija obavezala se u okviru dogovora o prekidu vatre da oslobodi ukupno 50 žena i dece koji su kidnapovan u Gazi, u zamenu za oslobađanje 150 Palestinaca iz izraelskih zatvora

  • 0
Izrael, taoci Foto: Tanjug/AP

Četvrtog, poslednjeg dana dogovorenog primirja Izrael je dobio listu poslednjih 11 talaca, koji bi danas trebalo da budu oslobođeni nakon 52 dana provedena u zatočeništvu Hamasa.

Palestinska militantna organizacija obavezala se u okviru dogovora o prekidu vatre da oslobodi ukupno 50 žena i dece koji su kidnapovan u Gazi, u zamenu za oslobađanje 150 Palestinaca iz izraelskih zatvora, osim u slučaju da dogovor bude produžen pod novim uslovima, prenosi Times of Israel.

Hamas je saopštio u nedelju da je trećeg dana prekida sukoba s izraelskom vojskom, oslobodio 13 izraelskih talaca, kao i četvoro stranaca - troje tajlandskih i jednog ruskog državljanina, preneo je ranije Rojters.

Izraelska vojska saopštila je, međutim, da je oslobođeno 14 Izraelaca i troje stranaca i da su predati Međunarodnom komitetu Crvenog krsta.

U saopštenju objavljenom u nedelju uveče, Hamas je rekao da želi da produži primirje i nakon isteka četvorodnevnog primirja, u nastojanju da se iz izraelskih zatvora oslobodi veći broj Palestinaca.

Dogovoreno primirje već uključuje odredbu o produženju za jedan dodatni dan za svakih deset talaca koje Hamas pristane da oslobodi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA