Vreme čitanja: oko 1 min.

Ilon Mask stigao u Izrael: Netanjahu ga odveo u kibuc koji su uništili teroristi Hamasa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Maska su odveli u kibuc Kfar Aza

  • 2
Elon Musk, Ilon Mask Foto: Tanjug/AP

Kancelarija izraelskog premijera Bendžamina Netanijahua saopštila je danas da je je premijer odveo američkog milijardera Ilona Maska u kibuc Kfar Aza, koji je uništen u napadu Hamasa 7. oktobra.

Cilj posete je da se Masku pokažu ostaci kibuca, gde su ljudi iskasapljeni, spaljeni živi ili kidnapovani i odvedeni u Pojas Gaze, naveo je Times of Israel.

Mask je čuo svedočenja lidera lokalnog veća i predstavnika potparola Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) o masakru u kibucu.

Generalni direktor Spejs Eksa posetio je i kuću šefa sigurnosti Ofira Libstajna, koji je ubijen u razmeni vatre s terorističkom grupom.

Mask se sreo s četvorogodišnjom Abigejl Iden, dvojnom izraelsko-američkom državljankom, koja je juče oslobođena u razmeni talaca.

Predsednik Izraela Isak Hercog će se sastati s Maskom, kako bi razgovarali "o potrebi borbe protiv onlajn antisemitizma". Izraelski ministar komunikacija Šlomo Karhi izjavio je da se njegova država sporazmela s vlasnikom Tesle oko uvođenja Starlink komunikacije u Gazi, uz odobrenje ministarstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    27. novembar 2023 | 13:00

    Западне вредности ... окупирали, пола побили - пола протерали, окупирали светињу и сад глуме жртве !

  • Aca

    28. novembar 2023 | 07:24

    Evo ga još jedan veliki Srbin koji pada pod uticajem politike

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA