Vreme čitanja: oko 1 min.

Hamas objavio loše izrežirani video snimak oslobađanja izraelskih talaca: "Maši u kameru"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na video snimku vide se teroristi Hamasa kako mašu taocima dok kreću vozilima Crvenog krsta nazad u Izrael

  • 0
Lavlja jazbina, palestinska militantna grupa iz Pojasa Gaze Foto: Saher Elghorra / Zuma Press / Profimedia

Hamas je u nedelju objavio snimak oslobađanja izraelskih zarobljenika posle 51 dana u zatočeništvu, na način koji su izabrali da pokažu svetu. U video snimku objavljenom u nedelju, zvuk je montiran, možda kao korektivni korak jer se na sličnom video snimku objavljenom prošle nedelje čuje kako jedan od terorista Hamasa daje uputstva: "Nastavite da mašete u kameru".

Na snimku, objavljenom u nedelju, vide se i teroristi i žene iz Hamasa kako putuju kroz Gazu, prateći vozila u kojima su se taoci vozili. Tokom prikaza, dronovi su snimali i pratnju odozgo, javlja "Ynet News".

Na dobro montiranom video snimku, snimljenom uveče, vide se pripadnici Hamasa kako nose Almu Avraham (84), čiji je život u opasnosti, i dovedena je u Medicinski centar Soroka odmah nakon što je isporučena osoblju Međunarodnog crvenog krsta.

Na snimku se takođe vide Hamasovci koji mašu puštenim zarobljenicima – kako im je, prema prošlonedeljnom snimku, naloženo, tvrdi izraelski portal. Hamas se pobrinuo da uhvati svaki trenutak oslobađanja, a na samom snimku se vidi nekoliko kamera.

Trenutno, ta organizacija drži 178 izraelskih talaca, čije zdravstveno stanje je nepoznato – uključujući i bebe koje su držane u bunkerima. Pored toga, nejasno je da li će se posete Međunarodnog crvenog krsta obećane u sporazumu o prekidu vatre održati, pošto je Hamas poslednjih dana izrazio protivljenje toj ideji.

(Telegraf.rs)

Video: Izraelska porodica se ponovo okuplja nakon što su majka i dve ćerke puštene nakon zatočeništva ​

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA