≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otrovana žena šefa ukrajinskih obaveštajaca? Marijana živi sa mužem u kancelariji, i on bio više puta na meti

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ukrajinski mediji podsećaju da su postojali pokušaji ubistva njenog supruga, šefa ukrajinske obaveštajne službe, Kirila Budanova pre i posle invazije Rusije na Ukrajinu

  • 1
Marianna Blek Budanov Foto: VK/Marianna Blek

Supruga načelnika Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, Kirila Budanova, Marijana, završila je u bolnici nakon navodnog trovanja.

Ukrajinski mediji pišu da je Marijani dijagnostikovano trovanje teškim metalima.

Marijana je hospitalizovana i njeno lečenje se privodi kraju, prenosi The Babel, citirajući obaveštajne izvore.

"Ove supstance se ni na koji način ne koriste u svakodnevnom životu ili u vojnim poslovima. Njihovo prisustvo može ukazivati na nameran pokušaj trovanja određene osobe", rekli su oni.

Marijana Budanova je osetila dugotrajno pogoršanje zdravlja, a kasnije je hospitalizovana. Trenutno završava sa lečenjem i biće pod nadzorom.

Prema izvorima medija, policijski službenici istražuju slučaj kao pokušaj ubistva.

Marianna Blek Budanov Foto: VK/Marianna Blek

Ukrajinski mediji podsećaju da su postojali pokušaji ubistva njenog supruga, šefa ukrajinske obaveštajne službe, Kirila Budanova pre i posle invazije Ruske Federacije na Ukrajinu u punom obimu.

Telegraf nije mogao nezavisno da proveri ove navode.

U intervjuu za Radio Svoboda, načelnik Glavne uprave za obaveštajne poslove Kirilo Budanov izjavio je da njegova supruga Marijana trenutno živi sa njim u njegovoj kancelariji, iako ne radi u Državnoj upravi Ukrajine.

Marianna Blek Budanov Foto: VK/Marianna Blek

Od juna 2021. radi kao savetnik gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička.

Kirilo i Marijana Budanov su se venčali u avgustu 2013. U oktobru 2022, Budanova je dala intervju ukrajinskom časopisu Elle, u kojem je govorila o sebi. Ona je rekla da je po obrazovanju psiholog, a od 2015. do 2017. godine volontirala je u Glavnoj vojnoj bolnici u Kijevu.

Kyryll Budanov, Kyrylo Budanov Kirilo Budanov Foto: YURIY DYACHYSHYN / AFP / Profimedia

Budanov je započeo svoju vojnu karijeru kao operativac specijalnih snaga i služio je na istoku nakon što je Rusija anektirala Krim i preuzela istočne rubove Ukrajine. U borbama je čak tri puta ranjen.

Otkako je preuzeo vođstvo špijunske službe, bilo je nekoliko pokušaja da se on ubije, uključujući i neuspeli pokušaj da mu se podmetne bomba ispod automobila.

"Jedino što mogu da kažem je da nisu prestali da se trude, ali ponavljam, sve je džabe", rekao je ranije Budanov.

Krajem maja ruski vazdušni udar pogodio je njegov štab na poluostrvu Ribalski u Kijevu, nakon čega su ruski mediji javili da je teško ranjen. Međutim, Budanov umanjuje značaj ovih izveštaja.

"Nije im to bio prvi pokušaj. Ali, kao što vidite, mi sedimo ovde u glavnom delu ove zgrade. Ne brinite, sve ide po planu", rekao je ranije Budanov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    28. novembar 2023 | 12:18

    Тај не може да сачува ни жену, а камоли Украјину... ЦИА и МИ6

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA