≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri devojčice na terasi držale papir na kojem je pisalo "upomoć": Za to vreme u stanu se dešavao užas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najmlađa devojčica (8) od njih je pre toga uzela mamin telefon i pozvala pomoć

  • 0
Papir Help Foto: Shutterstock

Italijanska policija uhapsila je muškarca (47) osumnjičenog za nasilje u porodici u regionu Kalabrija 25. novembra.

Policajci su primili poziv u pomoć i brzo stigli do kuće žrtve koju je muž tukao.

Njen pijani suprug nije joj dozvoljavao da napusti stan i ode na posao.

Kada su policajci stigli ispred stana, na terasi su videli tri devojčice koje su im vikale: "dođite, mi smo ovde", a jedna od njih držala je beli papir na kojem je pisalo "upomoć".

U tom trenutku policija je locirala i identifikovala muškarca, koji je već imao zabranu približavanja supruzi. On je, u jasnom stanju psihofizičke alteracije usled uzimanja alkohola, izgovarao besmislene rečenice.

U stanu su bile i tri ćerke žrtve, od 8, 10 i 12 godina. Upravo je najmlađa devojčica, videvši da njen otac ponovo tuče njenu majku, uzela njen mobilni i pozvala pomoć.

Prema pisanju medija, do napada na ženu je došlo iz bizarnih razloga, odnosno zahtevom da se pokupi pepeo od cigarete koju je čovek namerno bacio na zemlju.

I dok je žena pričala policiji o premlaćivanjima koja je pretrpela i drugim psihičkim zlostavljanjima - zajedno sa uvredljivim frazama i pretnjama smrću - njene ćerke su policajcima pokazivale poznat komunikacioni signal za pomoć.


U pitanju je signal rukom: osoba koja je u opasnosti treba da ispruži dlan, savije palac, a potom i ostale prste. To je jasan signal da je toj osobi potrebna pomoć.

Porodično nasilje, nasilje nad ženama, Ilustracije nasilje, Novinarke protiv nasilja Foto: Milena Đorđević/Novinarke protiv nasilja/NPN

Uhapšeni muškarac je, prema rekonstrukciji, tukao svoju suprugu, vukao je za kosu i udarao pesnicom u glavu iz najrazličitijih i uzaludnih razloga, a nije joj dozvolio ni da poseti porodicu.

Nasilju su svedočile njihove ćerke koje su se uvek krile u svojoj sobi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA