Vreme čitanja: oko 1 min.

Devetorica optužena za silovanje devojke (15), samo jedan osuđen: Svedoci na sudu rekli svašta o njoj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Devojci je uzet bris u kojem je pronađena semena tečnost koja pripada devetorici optuženih muškaraca

  • 0
Devojka nasilje silovanje Foto: Shutterstock

Devet muškaraca optuženo je da je silovalo pijanu 15-godišnju tinejdžerku tokom žurke u gradskom parku u Hamburgu u septembru 2020. godine, ali je samo jedan proglašen krivim na suđenju.

Nakon pomenutog događaja, devojci je uzet bris u kojem je pronađena semena tečnost koja pripada devetorici optuženih muškaraca.

Međutim, sud je osudio najmlađeg muškarca, 19-godišnjaka iz Irana na kaznu zatvora u trajanju od dve godine i devet meseci.

Sedmorica optuženih muškaraca su dobili uslovnu kaznu, a u roku od šest meseci sud će doneti odluku da li će tako ostati ili će biti osuđeni na zatvora, a jedan od napadača oslobođen je svih optužbi.

Kako Bild navodi, osam muškaraca ima migrantsko poreklo.

Zločin je u Hamburu izazvao ogorčene reakcije, a suđenje za ovo zlodelo je trajalo čak godinu i po dana i bilo je zatvoreno za javnost.

Advokati optuženih muškaraca su se izjasnili za oslobađanje svojih klijenata, a kao razlog su naveli da "devojka nije delovala kao da ne želi seks".

Izjavu advokata potvrdilo je i 40 prolaznika koji su te noći bili u gradskom parku. Za devojku su rekli da im je izgledala "zbunjeno, apatično, kao lutka, nesposobna i bespomoćna".

Sud je devojku saslušao putem video uključenja pre nekoliko dana, ali ona nije imala puno toga da kaže jer se "jedva seća te večeri".

Kako se navodi, optuženi muškarci su bili krajnje hladni tokom suđenja, a jedan je čak i zaspao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA