≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokušaj terorističkog napada u Moskvi

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema istrazi, muškarac (40), "dobivši zadatak od neidentifikovanog saučesnika", pristao je da izvrši teroristički napad za novac

  • 9
Ruska policija Foto: Shutterstock

Na železničkoj stanici u Moskvi sprečen je pokušaj terorističkog napada, prenose ruski mediji.

Muškarac koji je planirao da digne u vazduh cisternu na železničkoj stanici uhapšen je u Moskvi, rekla je novinarima Julija Ivanova, pomoćnica načelnika Glavnog direktorata Istražnog komiteta u ruskoj prestonici.

"U Moskvi je priveden muškarac zbog planiranja terorističkog akta na teritoriji Moskovske oblasti", rekla je predstavnica Istražnog komiteta.

Prema istrazi, muškarac (40), "dobivši zadatak od neidentifikovanog saučesnika", pristao je da izvrši teroristički napad za novac - da raznese cisternu na jednoj od železničkih stanica.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, osumnjičeni je prvo uzeo eksplozivnu supstancu sa unapred određenog za njega mesta u jednom od moskovskih šumskih parkova, a zatim je stigao u jednu od ulica u Jugozapadnom administrativnom okrugu, gde je planirao da detonira napravu. Nakon toga, muškarca su pritvorile snage bezbednosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale71

    29. novembar 2023 | 11:23

    To je princip nesposobnih ruskih službi,napakuju nekom nešto ,upadaju u kuće i hapse mirne gradjane ,da bi ispunili godišnju kvotu koliko neprijatelja Rusije moraju da uhapse.

  • Kiki

    29. novembar 2023 | 12:55

    Tačno se vidi da je režirano

  • Z

    29. novembar 2023 | 12:36

    Kako bi Kijev gorio ka no Drezden onomad da je pobro uspio!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA