Vreme čitanja: oko 1 min.

Hamas tvrdi da je poginula beba koju su uzeli kao taoca, IDF proverava tvrdnje

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Teroristička organizacija Hamas nastavlja da deluje na okrutan i nehuman način", saopštila je IDF.

  • 3
Ofri Bibas Levi. Kfirova tetka s njegovim posterom Foto: Tanjug/AP

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da razmatraju tvrdnju Hamasovih brigada al-Kasam da su desetomesečni Kfir, koji je najmlađi talac, njegov brat Ariel i njegova majka Širi Silberman-Bibas navodno ubijeni u Gazi.

"Teroristička organizacija Hamas nastavlja da deluje na okrutan i nehuman način", saopštila je IDF.

"Predstavnici IDF-a su razgovarali sa članovima porodice Bibas, obavestili ih o tvrdnji i u ovom trenutku ih prate. IDF ispituje verodostojnost informacija."

"Odgovornost za bezbednost svih talaca u Pojasu Gaze u potpunosti leži na terorističkoj organizaciji Hamas. Hamas ugrožava taoce, uključujući devetoro dece. Hamas je dužan da ih odmah vrati Izraelu."

"IDF će zajedno sa svim telima nastaviti da prati porodicu Bibas, kao i sve porodice talaca. IDF radi svim sredstvima, obaveštajno i operativno, kako bi otete vratili kući", navodi se u saopštenju koje prenosi "Jerusalem Post".

Informaciju o smrti malog Kfira, koji je kao desetomedsečna beba najmlađi taoc Hamasa, njegove majke i brata preneo je "The Jewish Chronicle".

Kako se navodi, vojno krilo terorističke organizacije Hamas objavilo je smrt najmlađeg taoca koji je grupa držala u Gazi.

Prema izveštajima, Brigade Al Kasam su tvrdile da su u izraelskom vazdušnom napadu ubijena tri zarobljenika u Pojasu Gaze, ali ove tvrdnje još nisu potvrđene.

Ranije ove nedelje IDF je saopštila da veruju da su Kfir i njegov četvorogodišnji brat Ariel navodno odvedeni u Kan Junis pod kontrolom posebne palestinske militantne grupe, za koju se veruje da je Narodni front za oslobođenje Palestine.

Tetka 10-mesečnog Kfira Bibasa, kojeg Hamas drži u zarobljeništvu zajedno sa ostatkom njegove porodice, juče je javno zamolila za njihovo puštanje na slobodu.

Kfir je talac u pojasu Gaze od masakra 7. oktobra, kada je kidnapovan iz kibuca Nir Oz zajedno sa svojim ocem Iardenom (34), majkom Širi (32) i bratom Arielom (4). Kfir je imao samo 9 meseci kada je je uhvaćen.

(Telegraf.rs)

Video: Majka gledala snimak kako joj sina odvode Hamasovci: "Ne znam u kakvom je stanju"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vosa

    29. novembar 2023 | 16:44

    Sta se proverava kolko su dece samo ubili u gazi zionisti , sve ih treba vratiti u drugi svetski rat

  • Sara

    4. decembar 2023 | 19:00

    Kad cionisti kažu da je nešto ili neko nehuman dođje mi da izvršim harakiri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA