≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ada stigla kući nakon 53 dana u zatočeništvu, sin presrećan: "Misao da će biti sa porodicom joj je dala snagu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Noam je rekao da njegova majka još nije bila svesna razmera užasa koji su usledili nakon onoga što neki u Izraelu sada nazivaju "crnom subotom"

  • 0
Ada Sagi Noam Foto: Tanjug/AP

Posle 53 dana u zatočeništvu, Ada Sagi se radovala slobodi i vraćanju svakodnevici. Ponovo sama bira odeću koju će da nosi, stavlja naočare i uživa u šoljici kafe sa sinom.

Noam Sagi, koji je neumorno vodio kampanju za oslobađanje svoje 75-godišnje majke, uspeo je da je zagrli u utorak nakon što je puštena na slobodu petog dana primirja.

"Bio je to neverovatan, neverovatan trenutak. Bilo je to veliko olakšanje. Bilo je neverovatno osetiti njenu kožu, njen dah i njen puls i osetiti da je ovo realnost", rekao je Noam.

Adu, penzionisanu nastavnicu hebrejskog i arapskog jezika, oteli su teroristi Hamasa 7. oktobra iz kibuca Nir Oz. Njen dom je uništen, svuda su rupe od metaka.

"Što se tiče njenog fizičkog stanja, zadovoljan sam što je bolje nego što smo mislili da će biti. Naravno, prošla je kroz ogromna previranja i traume, ali je veoma oštra. Veoma sam zadovoljan što je sada u dobrim rukama i što mogu da se pobrinu za sve njene medicinske potrebe", rekao je njen sin.

Ada, od nedavno udovica, majka je troje dece i baka šestoro unučadi, želela je da priča sa svojom porodicom o tome šta je preživela.

"Sedam ljudi ju je izvelo iz njene kuće, stavili su je na motor i odvezli je u Gazu i tu je iskušenje za nju počelo. Bilo je traumatično, bilo je nasilno, bilo je neprijatno. Bilo je to brutalno, nehumano iskustvo. To je bio početak za ono što je proživljavala naredna 53 dana", rekao je Adin sin za Guardian.

Noam je rekao da je njegova majka crpila snagu tokom zatočeništva razmišljajući o ponovnom ujedinjenju sa svojom porodicom.

"Imala je veoma snažan i racionalan način razmišljanja, bila je veoma pozitivna i uvek je verovala da će ovaj trenutak doći", rekao je on.

Noam je rekao da njegova majka još nije bila svesna razmera užasa koji su usledili nakon onoga što neki u Izraelu sada nazivaju "crnom subotom".

"Ona će morati da se nosi sa realnošću da kibuca više nema, zajednica je raspršena, a mnogo njenih prijatelja više nije sa nama"m otkrio je njen sin.

Noam, koji je zahvalio Britancima na podršci njegovoj porodici tokom otmice njegove majke, nastavlja kampanju za oslobađanje preostalih talaca dok se primirje u Gazi bliži kraju u sredu.

"Razgovaramo zato što sam doživeo veliki trenutak ushićenja i sreće, ali mislim da je moja glavna poruka da moramo da vratimo ostale taoce kući bez ikakvog odlaganja. Nemamo luksuz da čekamo", rekao je on na kraju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA