Vreme čitanja: oko 2 min.

Krvoproliće zbog mačke: Policija zatekla mrtvu ženu i njenog krvavog muža

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Policija je po dolasku pronašla gospodina Seltmana "na zadnjem tremu, sa krvlju na rukama, licu i odeći"

  • 0
Besna ljuta mačka Foto: Shutterstock

Tuča starih supružnika oko veterinarske nege mačke završena je smrću 85-godišnje žene u Potstaunu u Pensilvaniji u utorak popodne, objasnio je okružni tužilac okruga Montgomeri Kevin R. Stil.

Barton Luis Seltman (84) uhapšen je zbog ubistva svoje 85-godišnje supruge Margaret Seltman, navodi se u sudskim dokumentima do kojih je došao "Daily Voice".

Luis Seltman je pozvao hitnu službu da prijavi "ženu koja ne reaguje" pronađenu u bloku iz 1.900 u ulici Severni Keim u 14.26, saopštilo je tužilaštvo. On je dodao da je žena "krvarila iz glave" i da im je kuća "ispreturana", navodi se u krivičnoj prijavi.

Policija je po dolasku pronašla gospodina Seltmana "na zadnjem tremu, sa krvlju na rukama, licu i odeći", kako se navodi u saopštenju.

Gospođa Seltman je pronađena mrtva na podu u kuhinji, objasnio je tužilac.

Krhotine razbijenog stakla otkrivene su u blizini njenog tela, a ispod nje je pronađen mali crni kuhinjski nož, detaljno je navedeno u izveštaju.

Gospodin Seltman je odveden u bolnicu sa povredom ruke.

Obdukcija je otkrila da je gospođa Seltman umrla od udarca tupim predmetom u glavu, a kancelarija mrtvozornika okruga Montgomeri proglasila je taj čin za ubistvo.

Utvrđeno je da se ovaj "kućni incident", koji je pretvorio u ubistvo, dogodio zbog mačjeg veterinara, navelo je tužilaštvo.

"Detektivi su otkrili da su se Margaret i Barton Seltman svađali oko novca za veterinarsku negu svoje mačke, te da je svađa prerasla u tuču. Dokazi pronađeni na mestu događaja ukazuju na to da je žrtva više puta udarena u glavu dok je ležala na podu u kuhinji."

Tokom istrage, gospodin Seltman je više puta rekao detektivima da je njegova žena rekla "Ubiću te!"

Takođe je priznao da je okrenuo stolicu i njene nogare okrenuo ka svojoj ženi dok se borio s njom oko troškova nege mačke, navodi se u izveštaju.

Nakon što je Barton Seltman pušten iz bolnice, uhapsila ga je policija grada Potsgrouva pod optužbom za ubistvo prvog stepena i teško ubistvo trećeg stepena, saopštile su vlasti i potvrdile sudske zapise.

Njegovo preliminarno saslušanje bilo je pred okružnim sudijom Emetom Madenom u 9.30 ujutro u utorak, 29. novembra. On je zadržan u Kazneno-popravnom zavodu okruga Montgomeri jer je ubistvo krivično delo bez kaucije prema zakonu Pensilvanije.

Njegovo preliminarno ročište zakazano je 5. decembra u 10 časova, saopštio je tužilac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA