Vreme čitanja: oko 1 min.

Tinejdžeri taksistu obesili o drvo: Devojčica (15) ga optužila za silovanje, pa pozvala braću da ga ubiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se navodi, 20. marta, četiri dana pre nego što je žrtva nestala, devojčica je napisala prijatelju da će se četvorica braće susresti s njenim silovateljem

  • 1
Švedska Stockholm sukob bandi žrtve devojke policija Foto: Christine Olsson / AFP / Profimedia

Četiri brata tinejdžera i devojčica (15) osuđeni su u Švedskoj za ubistvo muškarca kojeg je tinejdžerka optužila za silovanje, piše BBC.

Žrtva tinejdžera je taksista koji je u martu pronađen obešen o drvo u prirodnom rezervatu u središnjoj Švedskoj.

Sud u Upsali utvrdio je da je, zbog ranijih optužbi devojke, taksista namamljen u rezervat s obećanjem seksualnog odnosa. Tinejdžeri su ga tada savladali, a njegovo telo pronađeno je tek nakon sedam dana. Najstariji brat, koji je tada imao 18 godina, dobio je doživotnu kaznu zatvora.

Trojica ostale braće su maloletni i moraju četvorogodišnju kaznu da povredu u ustanovi za mlade prestupnike.

Braća su proglašena krivim za ubistvo, dok su devojčica i njen dečko proglašeni krivom za pomaganje i podsticanje na ubistvo. Utvrđeno je da nisu bili u rezervatu u vreme ubistva.

Takođe, sud je zaključio da su ubice smrt taksiste pokušali da prikažu kao samoubistvo. Iako je svih pet tinejdžera negiralo umešanost, sud ih je osudio na temelju posrednih dokaza koje su izneli tužioci.

Dokaze, uključujući poruke između tinejdžera, tužilaštvo je predstavilo kao dokaz zavere za ubistvo.

Kako se navodi, 20. marta, četiri dana pre nego što je žrtva nestala, devojčica je napisala prijatelju da će se četvorica braće susresti s njenim silovateljem.

"Trebalo bi to da odradimo u petak", napisao je jedan brat, na što je drugi odgovorio: "OK."

Nakon ubistva, jedan od braće je putem mobilonog telefona žrtve prebacio novac s njegovog bankovnog računa. Devojčica je negirala da je znala da su braća nameravala da ubiju muškarca rekavši da je samo mislila da će ga pretući.

Međutim, Lars Holmgard, šef Okružnog suda u Upsali, presudio je da su braća planirala ubistvo taksiste barem od trenutka kada su kupili kanap koji je pronađen na mestu gde je umro.

"Plan je bio da žrtva bude obešena", rekao je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eto

    1. decembar 2023 | 02:37

    U Švedskoj najstariji u grupi sa 18 godin za ubistvo jedne osobe dobio doživotnu. Kod nas sa 21 ubio 9 ili 10 i više njih ranio i ne može da dobije više od 20godina. I dokle god je čovek arbitraža uvek će biti prostora za mahinacije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA