Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ne volim kada povređuje mamu": Pisani zadatak dečaka (7) podigao uzbunu u školi, otkrivena bolna istina

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Jednom me je zgrabio, udario o sofu, skočio na mene i stavio mi ruke oko vrata. Naš sin ga je uhvatio za ramena i počeo da vrišti i plače", ispričala je ona

  • 0
Dečak piše Foto: Shutterstock

"Ne volim kada tata povređuje mamu". Ovih nekoliko reči koje je dečak (7) napisao u pismenom zadatku o porodici u školi otkrile su istinu o zlostavljanju i poniženju kojem je svedočio u svojoj porodici.

Dečak (7) iz osnovne škole u italijanskoj regiji Apulija nije mogao da zamisli da će ta rečenica završiti među dokumentima na suđenju na kojem je njegov tata optužen za nasilje u porodici.

Majka je ispričala da njen muž nije pio alkohol, već samo kafu i bio je dobar radnik. Drugim rečima, nikada nije pokazivao znake da je nasilna osoba. A onda se sve promenilo.

Osumnjičeni je navodno upućivao i pretnje smrću: navodno je imao fotografiju svoje žene, u sredini je bila burma zakačena nožem.

Pored toga, navodno je rekao sinu da priprema iznenađenje za mamu, dok je u drugom slučaju oponašao gest prerezanja grla.

Žrtva živi u provinciji Brindizi i ispričala je istražiteljima o pogoršanju bračnih odnosa i izboru da napusti dom kako bi zaštitila sina, ali i da bi se spasila od nasilja.

"Ovu odluku sam donela onog trenutka kada sam shvatila da je sistematski dizao ruke ispred našeg sina", rekla je žena sudijama za prekršaje.

Ispričala je kako je izgledalo jedan nasilni dan.

"Jednom me je zgrabio, udario o sofu, skočio na mene i stavio mi ruke oko vrata. Naš sin ga je uhvatio za ramena i počeo da vrišti i plače", ispričala je ona.

Situaciju optuženog otežava i njegova sistematska konzumacija opojnih supstanci, počev od kokaina.

"U leto 2021. sam počela da se pitam da li je on moj suprug. U početku je bio vredan radnik, pio je samo kafu i nije okusio alkohol. Imala sam zdravstveni problem i pratio me je u Milano kako bi se podvrgla lečenju. Odjednom se sve promenilo", rekla je žena.

Kako je dodala, mislila je da je u pitanju depresija, zbog čega se vratila kući, inače ne bi kročila više tamo.

"Tada sam otkrila da je postao kokainski zavisnik", otkrila je žena.

Suđenje se nastavlja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA