Vreme čitanja: oko 1 min.

Ubica Džoržda Flojda izboden 22 puta: Otkriveni detalji napada u zatvoru

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šovin je napadnut u zatvorskoj biblioteci i zadobio je povrede opasne po život, ali su lekari uspeli da stabilizuju njegovo stanje i očekuje da će preživeti

  • 0
Derek Chauvin  Derek Šovin ubica Džordž Flojd Foto: Tanjug/AP

Derek Šovin, bivši policajac koji je osuđen za ubistvo Džordža Flojda, izboden je 22 puta u zatvoru improvizovanim nožem, otkriva Sky News.

Za pokušaj ubistva Šovina tereti se njegov cimer Džon Tursčak, nekadašnji član meksičke mafije.

Napad se dogodio 24. novembra, a Tursčak je rekao agentima FBI da je "simbolično napao Šovina baš na taj datum" pošto se taj dan povezuje sa pokretom Crni životi su važni.

Otkrio je i da je više od mesec dana smišljao kako da napadne Šovina, te da bi ga i ubio da zatvorski čuvari nisu tako brzo reagovali.

Šovin je napadnut u zatvorskoj biblioteci i zadobio je povrede opasne po život, ali su lekari uspeli da stabilizuju njegovo stanje i očekuje da će preživeti.

Tursčak je takođe optužen po tri tačke za napad i mogao bi da se suoči sa dodatnih 60 godina iza rešetaka ako bude osuđen. Inače, trebalo je da završi svoju sadašnju kaznu do 2026. godine.

Turčak je nekad predvodio frakciju meksičke mafije u Los Anđelesu tokom kasnih 1990-ih i nadimak mu je bio Stranac.

Bivši član bande je kasnije postao doušnik FBI-a i snimao razgovore sa svojim saradnicima u nadi da će dobiti blažu kaznu.

Šovin je prebačen u zatvor u Tusonu u Arizoni prošlog avgusta - i tada je njegov advokat tražio da se drži dalje od drugih zatvorenika radi sopstvene zaštite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA