Vreme čitanja: oko 1 min.

Osuđena negovateljica koja je bebu ubila sedativom: Sve vreme negira krivicu

Ekipa Telegrafa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Porota je u petak osudila Vajankort za ubistvo i okrutnost prema bebi Harper Rouz Brajar 2019. godine u negovateljicinoj kući u Ratlandu

  • 0
Beba ruka Foto-ilustracija: Pixabay

Stejsi Vajankort, negovateljica koja je optužena da je prouzrokovala smrt bebe sedativom koji je sadržao antihistaminik, osuđena je za ubistvo i suočava se sa kaznom do 25 godina zatvora.

Porota je u petak osudila Vajankort za ubistvo i okrutnost prema bebi Harper Rouz Brajar 2019. godine u negovateljicinoj kući u Ratlandu, preneo je AP, a javlja Tanjug.

Šestomesečna beba je pronađena da ne reaguje dok je bila kod Vajankortove, a obdukcijom je utvrđeno da je imala visoku koncentraciju difenhidramina, sedativnog sastojka u nekim antihistaminicima koji se daju bez recepta, uključujući brend Benadril.

Lek se ne preporučuje bebama bez lekarskog naloga, a Harper nije trebalo da ga uzima. Branilac Vajankortove je rekao da nema dokaza da je ona dala sedativ bebi, ali je tužilac rekao porotnicima da to niko drugi nije mogao da uradi. Vajankort, koja je negirala da je bebi dala bilo šta što joj nisu dali roditelji, puštena je na slobodu uz neobezbeđeno jemstvo da će se pojaviti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA