Vreme čitanja: oko 1 min.

Izrael počeo kopnenu operaciju na jugu Gaze: "Biće moćna kao i operacije na severu"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Komandanti Hamasa će svuda sretati IDF", rekao je načelnik štaba Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) general-potpukovnik Herci Halevi

  • 19
Herzi Halevi, šef Izraelskih odbrambenih snaga, IDF Foto: Maya Alleruzzo / UPI / Profimedia

Načelnik štaba Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) general-potpukovnik Herci Halevi potvrdio je da je izraelska vojska počela da deluje u južnoj Gazi, dok se kopnene operacije nastavljaju u severnom delu Pojasa, javlja "Times of Israel".

Obraćajući se trupama u diviziji Gaze na jugu Izraela, Halevi je rekao:

"Juče, danas, ubili smo komandante bataljona Hamasa, komandante četa i mnoge operativce. I juče ujutro smo započeli isti potez na jugu Pojasa Gaze."

"To neće biti ništa manje moćno od operacija u severnoj Gazi, neće imati ništa manje rezultate", rekao je Halevi.

"Komandanti Hamasa će svuda sretati IDF", dodao je.

"Imamo mogućnosti da to uradimo na najtemeljniji način, i kao što smo to uradili snažno i temeljno na severu Pojasa Gaze, sada to radimo i na jugu Pojasa Gaze, a takođe nastavljamo da produbljujemo naša dostignuća na severu", rekao je Halevi.

Neprovereni snimci koji su kružili internetom tokom proteklog dana pokazuju izraelske tenkove u južnoj Gazi, severno od Kan Junisa. Hamas je takođe tvrdio da se sukobio sa izraelskim trupama u toj oblasti.

(Telegraf.rs)

Video: Izrael objavio snimak tunela ispod Al Šife, najveće bolnice u Gazi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    3. decembar 2023 | 19:35

    U skorije vreme postoji mogucnost da citav muslimanski svet krene u Dzihad,to ce onda biti veliki problem za svet i evropu,svet se izopacio i poceli su zakoni sile a ne prava,mi smo to iskusili na nasaj kozi 99,pa sve do dan danas ucenjivanje i potlacivanje,

  • Tantor

    5. decembar 2023 | 12:08

    Muslimani da su neka prava sila, prvo bi se obračunali sa verskim fanaticima i ostalim ološem u svojim redovima. Nego svi tu vode neku politiku zarad svojih privilegija dok narod gine. Odvratni su mi svi političari bez obzira na boju kože, veroispovest i naciju.

  • Невена

    4. decembar 2023 | 16:52

    Замислите сада обични смртници да је се БИЛО КАДА И БИЛО ГДЈЕ НЕКО НАШ "СРПСКИ БИЛО ПОЛИТИЧАР ИЛИ ВОЈСКОВОЂА" ОБРАТИО и јавно прозвао неку "операцију као нешто мочно" , како би тај "неко" и сви ми заједно са њим завршили?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA